Cum pot rezolva exercițiul acesta ?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) -2*3 = -2 +3 -6(-2)3 = 1 +36 = 37
b) Elem. neutru e insemna : x*e = x
x*0 = x +0 -6·(0)·3 = x +0 -0 = x
c) x*x = x+x -6·(x·x) = 2x -6x^2
2x -6x^2 = -4
6x^2 -2x -4 = 0 |:2
3x^3 -x -2 = 0, delta=1 +24 = 25
x1,2 = (1 -+5)/6
x1 = -4/6 = -2/3, x2= 6/6 = 1
d) Daca schimbam locul lui x cu y
legea nu se schimba, adica e comutativa
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă