Informatică, întrebare adresată de adambeniamin18, 7 ani în urmă

Cum sa programez un computer sa vorbeasca?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andrei750238
1

Aplicatiile in care faci un computer "sa vorbeasca" se folosesc de tehnologie TTS (text-to-speech) sau sintetizare vocala.

De regula se inregistreaza vocea unei persoane intr-un studio in timp ce aceasta spune toate sunetele. Apoi, in timpul folosirii aplicatiei e transmis prin sistemul audio sunetele respective in ordinea corecta pentru a forma cuvinte (si apoi propozitii). Implementarea nu e atat de simpla, literele nu se pronunta asa cum se scriu iar orice imperfectiune din proces e destul de vizibila.

In unele aplicatii (CFR si la multe aplicatii tip GPS) se inregistraza o multime de cuvinte si din acestea sunt formate propozitii care se redau prin boxele dispozitivului. Inregistrarea cuvintelor/frazelor ofera o calitate mai buna.

Desigur exista suficiente unelte, biblioteci si API-uri incat sa nu fim nevoiti personal sa inregistram suntele de la 0 si sa le compunem intr-un mod natural.

Nu ai specificat limbajul de programare si nici API-uri prin care ai dori sa faci un computer sa vorbeasca.

Propun sa facem acest lucru in Python folosind biblioteca TTS:

  1. Instaleaza TTS folosind PIP introducand in terminal comanda ```pip install pyttsx3```
  2. Ruleaza programul de mai jos

►Cod Python:

import pyttsx3

engine = pyttsx3.init()

engine.say("Computers are cool! Hello from Brainly.")

engine.runAndWait()

► Nota:

Poti inlocui "Computers are cool! Hello from Brainly." cu textul pe care il doresti sa il spuna computerul.

In mod implicit va folosi vocea Microsoft default in limba Engleza. Pentru a schimba limba/vocea gasesti mai multe informatii pe internet.

Programarea unui soft care sa se foloseasca de TTS nu e o provocare usoara. Iti recomand sa inveti bazele programarii intr-un limbaj.

Alte întrebări interesante