Geografie, întrebare adresată de sabina2735, 8 ani în urmă

cum sau format muntele ararat​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de karlacalamarpemozj
0
Ararat este cel mai inalt munte din Turcia, este de origine vulcanica, avand partea superioara acoperita de ghetar. Este situat in estul extrem al Turciei, la 16 km de Iran si 32Km de Armenia.
Fiind un munte izolat dominand intinderile mult mai joase din jur, ofera o priveliste deosebita vazut de la baza si o panorama de neuitat de pe varf. Este muntele biblic pe care Noe a acostat cu Arca, dupa Potop.
Pentru obtinerea permiselor pentru acces in zona si de ascensiune trebuie depuse urmatoarele acte cu cel putin 90 de zile in avans :
- Copie pasaport, pagina cu poza (copie in format electronic)
- Poza tip pasaport (in format electronic)

jonhy73: ai răspunsul jos în partea geografică.
jonhy73: În urma erupției unui vulcan.
jonhy73: Cu plăcere.
Răspuns de jonhy73
0

Geografic

Muntele Ararat, alcatuit din varfurile Araratul Mare, avand o altitudine de 5.165 metri, si Araratul Mic, cu o altitudine de 3.896 metri, este un vulcan stins (ultima eruptie a avut loc in anul 1840), asezat in Podisul Anatoliei, pe teritoriul Turciei, foarte aproape de granita cu Armenia si Iran. Muntele Ararat este cel mai inalt munte din Turcia, iar sub numele de "Masis", el este cunoscut si ca simbol national al Armeniei.Deci muntele Ararat sa format în urma erupției unui,vulcan.

Biblic

În episodul biblic în care se relateaza potopul din vremea lui Moise, citim: "Dupa o suta cincizeci de zile, a inceput a se scurge apa de pe pamant si a se imputina. Iar in luna a saptea, in ziua a douazeci si saptea a lunii acesteia, s-a oprit corabia pe Muntii Ararat. Apa a scazut mereu, pana in luna a zecea; iar in ziua intai a lunii a zecea s-au aratat varfurile muntilor" (Facere 8, 3-5).

Alte întrebări interesante