Geografie, întrebare adresată de niculceamariaeva, 8 ani în urmă

Cum se calculeaza latitudinea si longitudinea?Repede,va rog!Maine dau test!Un exemplu ar fi bine-venit!Di va rog sa nu-mi dati rezolvat-o cu hărți sau asa ceva!Dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de IonutPuiu
3

Răspuns:

Latitudinea se masoara de la ecuator (mijlocul planetei) spre cei doi poli. Astfel exista latitudine nordica (deasupra ecuatorului) si latitudine sudica (sub ecuator pana la polul sud). Acestea sunt de la 0 grade (ecuatorul) pana la 90 de grade cei doi poli reprezentati printr-un punct.

Longitudinea se masoara de la meridianul de 0 grade (Greenwich, Marea Britanie) atat in spre est cat si spre vest. Astfel existand 360 de grade.

Explicație:

In caz in care vei primi o harta plana cu puncte pe ea si tu sa spui latitudinea si longitudinea acelor puncte va trebui sa ai in vedere :

- sa identifici meridianul de 0 grade ( linie sus -jos ) care imparte harta in emisfera vestica (stanga) si estica (dreapta)

- sa identifici paralela de 0 grade, ecuatoriala(linie stanga dreapta) care imparte harta in emisfera nordica(sus) si sudica(jos)

- gradele le gasesti pe marginea hartii.

Ex : Punctul A. este pe paralela de 30 de grade sub ecuator si 60 grade in dreapta meridianului 0 : raspunsul : Coordonatele geografice ale punctului A este de 30 de grade latitudine Sudica si 60 de grade longitudine estica.

Sper ca o sa iti fie de folos. Succes !


niculceamariaeva: la ce ai nevoie de ajutor?
niculceamariaeva: Aoleu
niculceamariaeva: eu sunt in a cincea
niculceamariaeva: ....
niculceamariaeva: păi 428...
niculceamariaeva: Nu stiu
niculceamariaeva: Da...stiu eu?
Alte întrebări interesante