Limba română, întrebare adresată de Yukii, 10 ani în urmă

Cum se exprima opinia despre mesajul unui fragment citat dintr-o opera epica ?
Stiu ca trebuie sa folosesc In opinia mea , In primul rand ,etc. , dar ce trebuie sa scriu la fiecare mai exact ...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Veve98
88
Pai poti incepe in felul urmator: ,,In opinia mea,opera....(numele operei),de.....(numele autorului),apartine genului epic,in care autprul se exprima in mod indirect,prin intermediul personajelor,care sunt antrenate in derularea unor evenimente,intr-un anumit timp si spatiu.
In primul rand se remarca prezenta naratiunii,ca mod de expunere specific.Aceasta se face la persoana..(la ce persoana se face nararea),implicand prezenta unui narator...(tipul de autor,obiectiv/subiectiv).
In al doilea rand,apar personajele....(numele personajelor) care sunt implicate in derularea unor evenimente...(prezinti pe scurt evenimentele din text,maxim 3-4 randuri).Aceste actiuni sunt plasate intr-un anumit timp (dai exemple de indici temporari) si spatiu (dai exemple de indici spatiali).
In concluzie,trasaturile prezentate mai sus justifica incadrarea textului suport in genul epic.''

Acesta este textul de argumentare,sper sa-ti fie de folos ;) 
Răspuns de Rawan
81
Păi foloseşti   şi formule diverse pentru acest tip de argumentare , gen : în opinia mea /sunt de părere că/consider că/ etc . 
  Atunci cănd se vorbeşte de sentimente , trebuie să te transpui câtuşi de puţin în pielea  autorului sau a personajului principal , pentru a avea capacitatea de a citi printre rânduri . Compunerea ta nu ar trebui să înceapă cu acele formule ! Lasă-le pentru introducerea cuprinsului !! Eu merea procedez aşa! 
  De regulă , încep prin a spune că acea operă este epică şi redă sentimentele indirecte ale naratorului prin acţiuni, personaje , moduri de expunere . Apoi încep cuprinsul cu " Sunt de părere că acele gânduri generează un sentiment de melancolie (dacă e cazul) , autorul amintindu-şi cu amăgire de clipele frumoase ale vieţii , momente din trecut care mai pot fi văzute doar cu ochii minţii şi simţite  numai prin  fiori imaginari -este doar un exemplu) sau sentimente de veselie pentru că sunt trăite la extrem clipele vieţii etc . 
    în incheiere scriu concluzia desprinsă , aceea că din cadrul contextual am reuşit să-i înţeleg mentalitatea scriitorului şi tot ce vroia el să-şi expună erau doar nişte sentimente desprinse din lumea realului ..  

Alte întrebări interesante