Cum se rezolva aceasta problema ?
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
mihai1259:
Multumesc !
Răspuns de
3
Răspuns:
e)0.si.1
Explicație pas cu pas:
9^x-4×3^x+3=0 avem 9^x=(3^2)^x
(3^2)^x-4×3^x+2=0
folosim formula (a^m)^n=(a^n)^m si transformăm expresia (3^2)^x=(3^x)^2
(3^x)^2-4×3^x+3=0 avem (3^x)^2-4×3^x=t^2-4t
t^2-4t+3=0
t=3
t=1
3^x=3
3^x=1
x1=0
x2=1
deci S={0,1}
varianta corecta este e)0 si 1
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă