Fizică, întrebare adresată de AndreiStana, 9 ani în urmă

Cum stim ca Big-Bang s-a intamplat si cum stim acum cat timp s-a intamplat?
PS:nu o stergeti e un fel de tema de vara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de antonii
0
In primul rand teoria Big Bang nu e adevarata....
Voi explica de ce: teoria Big Bang-ului a legata de evolutie. Deci daca nu exista evolutie inseamna ca nu exista Big Bang.

    Oricat ar incerca "oamenii de stiinta" sa spuna ca e adevarata nu e deoarece nu explica cum au aparut vietatile pe pamant...chiar si asa zisele schelete gasite nu sustin acest lucru deoarece daca te vei uita la marimea actuala a acestora vei vedea ca diferentele sunt uriase....(am vazut cu ochii mei dimensiunile corecte la scara si cum erau date in manual...) si chiar anii dintre acestea sunt uriasi. Unii cercetatori chiar stiu acest lucru si de aceea "trimit" problema in spatiu ,spunand ca viata a fost adusa pe pamant dintr-un asteroid.
      Si unele specii au aparut brusc si asa cum au aparut asa au si disparut..brusc.

     Si chiar Darwin care sustinea acest lucru (teoria evolutiei) cu ajutorul observatiei facute de el.Aceasta poarta denumirea de "Cintezele lui Darwin". Acesta a observat ca anumite cinteze isi schimbau marimea ciocului pe timp de foamete. Acesta spunea ca a gasit dovada care  atesta teoria evolutiei. Insa el nu si-a dat seama de anumite lucruri: dupa ce seceta disparea si aparea mai multa hrana ,numarul cintezelor cu ciocul normal il depasea pe cel cu ciocul mai mic. Un alt lucru interesant e faptul ca cintezele n-au devenit "maimute" sau o alta specie.....
      
       Ele doar s-au folosit de acel aproximativ 1% din ADN-ul lor pentru a-si schimba marimea ciocului si pentru a prinde probabil prada mai bine. Dupa cum ai citi si oamenii au 1% din ADN lor alocat unor schimbari..de asta avem corpuri foarte diferite cu diferite nuante ale pielii ,cu ochi mai ciudati si restul lucrurilor bune pe care ni le ofera ADN si pe care Darwin le-a catalogat ca fiind pura intamplare... 
       
       Si daca te gandesti din alta perspectiva: cine a creat spatiul? Sau timpul? Ce a fost inainte de Big Bang? Cine a creat Big Bangul? Statea acolo la inceput un bulgare cu energie creata cine stie cum ? Pentru ca Big Bangul sa explodeze el avea nevoie de ceva in care sa se extinda...adica spatiu..dar acest lucru misterios pe care oamenii de stiinta nu prea il inteleg trebuia sa fie creat....  .Chiar si celelalte dimensiuni..tot Big Bangul le-a creat?  Teoria Big Bang spune ca in urma explozie,toata materia a fost aruncata in dimensiunea noastra( 3D).... insa celelate dimensiuni? Cum au fost create? 
  

       Oamenii de stiinta spun ca dupa acea explozie,toata materia obtinuta a fost aruncata in univers si dupa o perioada mare de timp procesul se va inversa si astfel toate elementele care ne inconjoara vor disparea...insa de ce astrofizicienii au observat ca galaxiile chiar se indeparteaza mai repede unele fata de altele?
   
      Acum sa fim clari.....nu exista evolutie(dintr-o specie in alta) sau Big Bang (acesta denumire chiar ma face sa rad..). Nu spun ca nu exista evolutie insa doar in cadrul unei specii...asa cum noi ,oamenii,putem fi negri sau albi, cu ochi negri sau albastrii...imagineaza-ti viata fara aceste lucruri...chiar crezi ca niste atomi s-au gandit sa se combine in molecule ca sa formeze un om cu liber arbitru ,cu sentimente si cu atatea caracteristice? De ce nu au si animalele sentimente?
       
        Acum raspunsul: unii oameni de stiinta au masurat varsta anumitor galaxii sau chiar planete pentru a vedea care e cea mai batrana si asfel sa aproximeze cand au aparut acestea si acestia sustin ca tot atunci a avut loc si explozia.



AndreiStana: Daca singurul motiv pentru care un on nu omoara pe cineva e pt ca se asteapta la o rasplata sau o pedeapsa,omul acela e un gunoi
antonii: oamenii nu pot avea constiinta care sa ii mustre daca nu si o educa pe ceva stabil, si nu vor avea regrete atat timp cat ei nu cred ca ce au facut este gresit
antonii: se vede ca esti inca copil
AndreiStana: trebuie sa stie ca e gresit,nu sa li se spuna
antonii: poate mai discutam
antonii: dar incearca sa iti pui in ordine ideile
AndreiStana: stai,cati ani ai?
antonii: pentru ca dcaca dai peste cineva mai pregatit nu ai nicio sansa
antonii: succes
AndreiStana: nu esti nici pe departe pregatit
Alte întrebări interesante