Biologie, întrebare adresată de vasileionut81, 8 ani în urmă

cum traieste unde traieste cand incep hibernarea cat de mult traies (despere urs este)




Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 1509catalina
1

Răspuns:

Urșii bruni trăiesc solitari. Ei tolerează însă pe teritoriul lor alte animale congenere de ambele sexe. Spre deosebire de râși și lupi, nu sunt teritoriali. Arealul în care se deplasează ajunge de la circa 50 până la 1500 km², masculii acoperind în mod evident un teritoriu mai mare.

Panda mărește trăiește - 20 ani

Ursul Brun- 20-30 ani

Urșii bruni europeni se hrănesc preponderent cu plante și leșuri primăvara și cu fructe, nuci, miere și insecte toamna. Spre deosebire de urșii din America de Nord, cei europeni vânează și pescuiesc foarte rar. În perioada de hibernare, nu consumă nici apă și nici hrană.

Hibernarea este caracteristica de apărare a mai multor animale sălbatice. Nu doar urșii hibernează. Aricii, bursucii, pârșii, liliecii, anumite păsări, insectele sunt câteva dintre speciile care iarna dorm mai mult. În general, când temperaturile sunt scăzute și hrana este puțină, urșii se adăpostesc în bârloguri, pe care și le amenajează chiar ei. Pregătirea pentru somnul de peste iarnă începe cu câteva luni înainte. Urșii mănâncă mai mult pentru a reface stratul adipos pierdut pe timpul sezonului rece anterior și câștigă în greutate între 30 și 60 de kilograme!

Spre sfârșitul verii blana lor se transformă, astfel că spre iarnă urșii au haine noi, călduroase și foarte pufoase, numai bune să le țină de cald vreme de 3-4 luni!

Alte întrebări interesante