Limba română, întrebare adresată de anastasianegrescu305, 7 ani în urmă

Dacă trebuie să aleg filmul sau carte aleg....(scrieți vă rog un discurs pe tema aceasta)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianaalexandraradu1
1

Dacă trebuie să aleg filmul sau carte aleg Harry Potter și Camera Secretelor deoarece este cel de-al doilea titlu din seria Harry Potter. În această carte este relatat cel de-al doilea an plin de evenimente al lui Harry la Școala Hogwarts de Vrăjitorie și Magie, care include o confruntare cu Voldemort, vrăjitorul care i-a ucis pe părinții lui Harry.După ce termină primul an la Școala Hogwarts de Vrăjitorie și Magie în 1992, tânărul vrăjitor Harry Potter își petrece vara cu rudele sale, familia Dursley. Prietenii lui Harry, Ron, Fred și George Weasley, îl salvează pe acesta de familia Dursley într-un vehicul zburător. Harry continuă să-și petreacă restul verii cu familia Weasley și, pe măsură ce sezonul se apropie de sfârșit, el și familia Weasley merg împreună la cumpărături de cărți și rechizite.

Harry îl aude pe Lucius Malfoy, tatăl lui Draco Malfoy, adversarul său de la Hogwarts, amanetând obiecte magice malefice. Draco Malfoy este concurentul lui Harry la Hogwarts.Harry și Ron descoperă că nu pot trece bariera magică ce duce la peronul trenului în ziua în care sunt programați să se întoarcă la Hogwarts. Acest lucru se întâmplă în ziua în care sunt așteptați să se întoarcă. Ei iau decizia de a conduce automobilul în loc să zboare cu el. În timp ce se apropiau de Hogwarts, sunt implicați într-un accident de mașină în care se izbesc de un copac magic, ale cărui ramuri îi atacă atât pe ei, cât și vehiculul.

Herbologia, Transfigurarea, Poțiuni și Apărarea împotriva artelor întunecate sunt câteva dintre materiile pe care Harry, Ron și colega lor Hermione Granger le studiază împreună cu Harry Potter. Aceasta din urmă este predată de Gilderoy Lockhart, un nou venit care este un romancier vedetă cunoscut pentru incompetența sa. Quidditch-ul este o altă activitate la care Harry participă și pe care o practică, și se joacă pe bețe de lemn zburătoare. În timpul unuia dintre meciuri, el suferă o accidentare ca urmare a unei mingi defecte.

În următoarele câteva luni, au loc mai multe atacuri destul de identice unul cu celălalt. Victimele sunt imobilizate, dar nu sunt ucise. Harry Potter dă peste un jurnal scris de Tom Riddle la un moment dat în aventurile sale. Amintirile lui Riddle, așa cum existau la vremea respectivă, sunt surprinse în jurnal. Riddle a fost student la Hogwarts cu cincizeci de ani înainte, în aceeași perioadă în care a fost deschisă Camera Secretelor.

După toate aventurile, Harry află că Lucius Malfoy a ascuns jurnalul printre bagajele lui Ginny în timpul certei lor de la librărie, astfel încât acesta să fie găsit. După ce asistă la eliberarea lui Dobby, el se bucură de vindecarea ulterioară a lui Hermione și a celorlalte victime. Directorul Dumbledore este cel care le oferă lui Harry și Ron distincțiile lor unice. De îndată ce semestrul se termină, Harry se urcă în tren pentru a se întoarce la Londra.

Citate Harry Potter și Camera Secretelor

Ginny!”, a spus domnul Weasley, uluit. “Nu te-am învățat nimic? Ce ți-am spus întotdeauna? Să nu ai niciodată încredere în ceva care poate gândi singur dacă nu poți vedea unde își ține creierul?

Eu am acris putin mai mult ca si rezumat.tu poti alege orice particica vrei. succes las scoala in continuare

Alte întrebări interesante