Matematică, întrebare adresată de morphis, 9 ani în urmă

Daca va rog si la asta sa ma ajutati. :(

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iakabcristina2
0
1,(3)=1 intreg 3/9=12/9=4/3
(4/3)^2=16/9
0,2(6)=(26-2)/90=24/90=4/15
1,5=15/10=3/2
4,(6)=4 intregi 6/9=42/9=14/3

(16/9 + 4/15 • 3/2) : 14/3 =
(16/9 + 2/5) • 3/14 =
(80+18)/45 • 3/14 =
98/45 • 3/14 =
98/(15•14) =
98/210 =
49/105

cocirmariadenis: 49/105 se simplifica cu 7=7/15
iakabcristina2: Da, ai dreptate, a fost prea tarziu sa mai corectez aseara...
Răspuns de cocirmariadenis
0
{[(13-1)/9]²+(26-2)/90 x 15/10}:(46-4)/9=
=[(12/9)²+24/90 x15/10]:42/9=
=(4²/3²+4/10)14/3=
=(16/9 + 2/5):14/3=
=[(5x16)/45+(2x9)/45]:14/3=
=98/45 x 3 /14=
=7/15
Alte întrebări interesante