Biologie, întrebare adresată de andreeabacanu9, 9 ani în urmă

Dati-mi cateva probleme sau un site care are mai multe probleme, de biologie de clasa a 9-a cu dihibridare; meioza, mitoza (diviziune) ; codominanta ( grupele de sange) ; cu sex-lincage ( ex cu daltonismul)... cu tot capitolul 2 din biologia clasei a9-a. Multumesc! Urgent, va rog!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Genoo
4
1.O femeie daltonista prezinta si sindromul lui Turner. Stabiliti de la care dintre parinti a mostenit cele doua boli genetice.
2.Intr-o familie in care unul dintre parinti este bolnav si unul sanatos dar purtator al genei x-lincate , exista sansa ca cei 2 copii sa fie sanatosi?Realizati diagrama.
3.Daca tatal are grupa sanguina A II(parintii lui au AB IV) si este daltonist , iar mama are grupul sanguin B III si este purtatoare a genei pentru daltonism dar sanatoasa , ce grup sanguin au copii si cati dintre ei sunt daltonisti?
4. Care sunt genotipurile parentale daca descendenta se compune din  50%indivizi cu boabe zbarcite si verzi si 50% indivizi cu boabe zbarcite si galbene.
5.o familie cu ambii soti sanatori , s-a nascut un baiat cu hemofilie si albinism.Care e posibilitatea ca acest cuplu sa aiba un alt copil afectat cu ambele maladii?
*Daca mai vrei probleme din astea ..cauta la olimpiadele de biologie  ..si gasesti . Sper ca te-am ajutat ;)

Alte întrebări interesante