Limba română, întrebare adresată de Monicuta1234, 9 ani în urmă

   Dati-mi date despre Homer cel care a scris Odiseea.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de corinaioana99
9
Homer a fost un poet și rapsod grec legendar, căruia i se atribuie scrierea Iliadei și Odeseei . Tradiția spune că Homer ar fi fost orb, iar diferite orașe ioniene își revendicau locul de naștere al poetului, însă mai departe biografia sa este aproape necunoscută. Există o dezbatere intelectuală considerabilă în privința existenței lui Homer ca persoană reală, unii considerând că acesta ar fi fost un nume dat unuia sau mai multor poeți orali ce cântau materiale de epopee tradiționale.
Răspuns de elizaaftimie
4
Homer a fost un  poet si rapsod grec legendar,caruia i se atribuie scrierea iliadei si odiseei.In antichitate  i-a fost atribuit uneori Ciclu Epic,care includea alte poeme despre razboiul troian,precum si poeme trebane despre Oedipus si fii sai.Alte opere precum  si Cantecelor religioase homerice,mini-epopeea comica Batrachomyomachia(Razboiul dintre broaste si soareci) si epopeea Margites i-au fost atribuite insa in prezent aceste fapte sunt privite cu incertitudine.Se spune ca Homer a fost orb,iar diferite orase ioniene isi revendicau locul de nastere al poetului.

Monicuta1234: Multumesc dar cand s- nascut si decedat nuu stiti?
Monicuta1234: nuuuuuu stiitiii???????????????????????
Monicuta1234: ????????????????????????|
??????????????????????????
????????????????????

?????
elizaaftimie: nu exista nicio inregistrare despre existenta sa in timpul vietii lui Homer.Herodot considera ca Hesiod si Homer au trait nu cu mai mult de 400 de ani inaintea vremii sale,consecvent nu cu mult inainte de anul 850 i.Hr.Din tonul controversat în care se exprimă, este evident că alții îl făcuseră pe Homer ceva mai bătrân; și ca atare datele oferite de autoritățile de mai târziu, deși foarte variate, se încadrează în general între limitele secolului X și XI .
Alte întrebări interesante