Limba română, întrebare adresată de McCall254, 8 ani în urmă

Dati-mi un punct de sprijin si pun pamantul in miscare. Prin aceasta afirmatie Arhimede ne reda ca sa facem un lucru anume trebuie pe cineva sau ceva sa te bazezi si sa ai incredere atunci vei putea face lucruri marete.


albatran: si, cerinta???

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de targoviste44
2

Eram la școală, toamna, după o zugrăvire generală a tuturor pereților.

Un dulap mare și greu fusese lăsat cam departe de locul unde era el situat în mod obișnuit. Doamna dirigintă tocmai adusese cam 5-6 băieți

de la clasa a 8-a,  să mute dulapul. Eu eram în clasa a 6-a și am rugat-o pe Doamna să mă lase să mut eu singur dulapul. Băieții de la a 8-a s-au pus pe râs și m-au dat la o parte, apoi s-au repezit la dulap, dar n-au reușit decât să-l miște foarte puțin, iar unul dintre ei striga: "Aoleu, mâna mea..."

și arăta că se cam julise, nici el nu știa cum.

Doamna i-a trimis la ei în clasă, apoi s-a uitat spre mine și a zis:

"Hai Hercule, e rândul tău ...!"

M-am apropiat de dulap, l-am studiat un pic, apoi am zis:

"Doamnă, îl dau singur, dar am nevoie de 2-3 asistenți, care să-mi aducă ceva scule necesare."

S-au apropiat imediat prietenii mei cei mai buni, iar eu le-am scris ceva pe o foaie de matematică (Doamna dirigintă ne învăța matematica !).

Peste câteva minute, am primit sculele necesare, m-am dezbrăcat de sacoul meu negru cu dungulițe alburii, iar Sorana, colega mea de bancă, l-a preluat grijulie. Aveam câteva corpuri geometrice din lemn, un levier metalic de 1,5m și o ganteră de la sala de sport. Am apropiat gantera de dulap, apoi cu  levierul  și un paralelipiped am format o pârghie, pe care o utilizam cu piciorul stâng, folosind propria greutate a corpului meu.

Dulapul s-a ridicat ușor, foarte ascultător, iar eu, cu piciorul drept, am împins gantera sub dulap, apoi l-am direcționat simplu spre peretele

care îi era destinat, conducându-l cu multă atenție.

Peste cam 2 minute treaba era gata !

Sorana mi-a adus sacoul și m-a ajutat, cu grație,  să mă îmbrac, iar Doamna dirigintă s-a apropiat și mi-a dăruit câte un pupic pe fiecare obraz. Eu eram fericit, iar clasa toată fremăta de o mare și năvalnică harmălaie !

"Cum de te-ai gândit... ?" m-a întrebat Doamna. Eu i-am povestit cum

am petrecut vacanța de vară cu  un bun prieten, numit Arhimede !

Alte întrebări interesante