Limba română, întrebare adresată de andreisocolov, 9 ani în urmă

datimi va rog o dictare de o pagina

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de barbiedaniana
1
Pe langa celelalte trebi gradinaresti, slujba lui de capatanie fu ca sa faca in fiecare zi cate douasprezece manunchiulete de flori si in fiecare dimineata sa le dea la cele douasprezecedomnite,fete ale imparatului,cand vor iesi din casa spre a se preumbla prin gradina. aceste domnite erau ursite sa nu se poata marita pana nu se vor gasi cineva care sa le ghiceasca legatura ursiteilor si sa faca pe vreuna din ele ca sa iubeasca pe cineva.Ursitele lor le daruise cu patima jocului. Erau nebune dupa joc si pe fiecare noapte rupeau cate o pereche de conduri de matase alba, dantuind. Nimeni nu stia unde merg ele noaptea de joaca.
Răspuns de bubu98
2
       De dimeneata  , pe cand  mingea  soarelui  si-a facut aparitia pe bolta cereasca ,plimbandu-se  printre norii  pufosi ca de vata   , razele soarelui imi bateau in geamul casei mele  de parca doreau sa imi spuna ceva . Am realizat ca primavara   a venit .  Acest anotimp semnifica  renastere , iubire , optimism , speranta si bucurie  . Peisajele acestea  parca sunt create de insasi ingerii  din ceruri care  vor sa lumineze lumea  prin fericire , Pe pervazul geamului, câteva păsărele se desfată în razele călduţe ale discului de aur. . Stau nemiscate  ca niste stane de piatra  si daca nu ar glasui sa putea jura ca sunt niste bibelouri din portelan . 
Bucuria naturii cuprinde   suflarea omeneasca .   Pe paraile cu apa cristalina  ,  si pe ochiurile de apa nu se mai vede nici urma de gheata pentru ca zana florilor  munceste neincetat pentru a alunga frigul si gerul . Totul mi se pare unic

bubu98: dimineata
Alte întrebări interesante