Informatică, întrebare adresată de davidut48, 8 ani în urmă

Dau 20 de pct și coroana cine Răspunde primul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de erebeca203
0
1. Placa de baza- descriere: Într-un laptop, placa de bază este de dimensiuni mai mici și dispune de câteva diferențe majore. Aceasta poate să nu aibă sloturi de expansiune, și de asemenea poate oferi majoritatea componentelor direct integrate.- Rolul:Placa de bază reprezintă elementul de legatură dintre toate componentele calculatorului.
2.Procesorul- descriere: De obicei, fizic procesorul se prezintă sub forma unui microprocesor, care este fabricat pe un singur cip de circuit integrat metal-oxid-semiconductor (MOS). Reprezintă forma structurală cea mai complexă pe care o pot avea circuitele integrate.- Rolul: Procesorul asigură procesarea instrucțiunilor și datelor, atât din sistemul de operare al sistemului, cât și din aplicațiile utilizatorului, și anume le interpretează, prelucrează și controlează, execută sau supervizează transferurile de informații și controlează activitatea generală a celorlalte componente care alcătuiesc un sistem de calcul.
3. Memoria Ram- descriere: mecanism de reţinere a datelor ce pot fi utilizate de un echipament electronic. -Rolul: Memoria RAM este locul de unde microprocesorul calculatorului citește și prelucrează datele. Memoria RAM este memoria internă care poate să fie accesată direct de către microprocesor.
Alte întrebări interesante