Matematică, întrebare adresată de birosnkdjxnd, 8 ani în urmă

Dau 20 de puncte și coroniță răspunsului corect,ajutor vă rog...​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andyilye
1

Explicație pas cu pas:

\boxed {(a - b)(a + b) = {a}^{2} - {b}^{2}} \\ \boxed { {(a \pm b)}^{2} = {a}^{2} \pm 2ab + {b}^{2}}

a = (4 - \sqrt{7})(4 + \sqrt{7}) + {(2 \sqrt{3} - \sqrt{2})}^{2} + {( \sqrt{6} + 2)}^{2} = {4}^{2} - {( \sqrt{7} )}^{2} +  {(2 \sqrt{3} )}^{2} - 2 \cdot 2 \sqrt{3} \cdot \sqrt{2} + {( \sqrt{2} )}^{2} + {( \sqrt{6} )}^{2} + 2 \cdot \sqrt{6} \cdot \sqrt{2} + {( \sqrt{2} )}^{2} = 16 - 7 + 12 - 4 \sqrt{6} + 2 + 6 + 4 \sqrt{6} + 4 = \bf 33 \in \mathbb{N}

Alte întrebări interesante