Limba română, întrebare adresată de sabynush, 9 ani în urmă

Dau coroană...1. descrie planta de viță de vie...2.compară fructul de cais cu unul de piersic..3.analizează modificările prin care trece un pom în cele 4 anotimpuri..4Asociază fructeledupa formă,culoare,semințe,perioada de recoltare..5.Argumentează importanța fructelor pentru sănătatea ta...6.Aplica regulile de igienă înainte de a consuma fructe.


sabynush: Vă fac cei mai buni jucători vă dau două coronițe...numai ajutatimă!
LinaRari: chiar?
LinaRari: CARE FRUCTE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LinaRari
16
1)vita de  vie este o planta cataratoare cu multe frunze ce se folosesc la prepararea SARMALELOR, VITA DE VIE FACE STRUGURI DE POAMA ALB S-AU ALBASTRII INCHISI, CE SE FOLOSESC LA FACEREA VINULUI, VITA  DE VIE ESTE VERDE SI FRUNZELE SUNT ASCUTITE.
2)PIERSICUL E MAI ROSU,E MAI TARE ,E MAI MARE, ARE PUF PE EL.CAISUL E MAI GALBEN SI MOALE, SIMBURILE E MAI MIC.
3)UN POM IARNA E INGHETAT SI PLIN DE ZAPADA, PRIMAVARA EL FACE MUGURI SI FLORI CARE FAC FRUCTE VARA SI COPACUL SE DEZGHEATA SI REINVIE, VARA EL  E VERDE SI ARE MULTE FRUNZE SI FRUCTE, TOAMNA FRUNZELE SE  FAC ROSII CAFENII SI DE DIFERITE CULORI  SI DUPA SE SE SCHIMBA CULOAREA ELE CAD SI COPACUL RAMINE GOL.
5) FRUCTELE SUNT SANATOASE PENTRU ORGANIZM , ELE ITI DAU PUTERE, SUNT BUNE , GUSTOASE, SANATOASESI TREBUIE MINCATE CIT MAI MULT MAI ALES VARA , DE EXEMPLU EU MANINC MULTE MERE  PENTRU CA IMI PLAC SI SUNT SANATOASE.
6) INAINTE  DE A MINCA FRUCTELE TREBUIE SA NE SPALAM PE MIINI SI SA SPALAM SI FRUCTUL DUPA ACEASTA TREBUIE STERS FRUCTUL SI MIINELE CU UN PROSOP CURAT.        
SPER CA TEAM AJUTAT SI SCUZE DA LA PATRU NU STIU.
Alte întrebări interesante