Limba română, întrebare adresată de rigopolalexandra, 9 ani în urmă

DAU COROANA!
1. Precizeaza valoarea morfologica a cuvintelor subliniate: O mama ca a voastra! O casa ca asta! Maica-ta e superba, pe legea mea!Dac-o vezi pe-a mea...(cuvintele subliniate sunt: a voastra, asta, mea, -o si a mea)

2. Indica tipul de conjugare pentru fiecare dintre verbele din enuntul: Tot timpul se tem c-o sa scap vreo substanta chimica in mancare. Aveam un experiment pe care trebuia sa-l tin sub obsevatie si de asta...

se tem- conjugarea...............................................................
o sa scap- conjugarea.......................................................
aveam-conjugarea...................................................
trebuia-conjugarea.........................................................
sa tin-conjugarea..........................................................
3. Parintii au decis sa te trimita intr-o tabara de surfing, iar tu ai de ales intre Tahiti, Hawaii sau coastele Australiei. Ce alegere faci si de ce? Motiveaza!

4. Te-ai cazat la farul din Flagstaff Hill pentru o noapte. Realizeaza o scurta descriere a peisajului maritim pe timp de noapte.

5. Ce ai alege intre o calatorie spre varful Muntele Augustus si o expeditie la izvoarele aflate la poalele muntelui? Argumenteza-ti alegerea.

6. Imagineaza-ti ca ai ajuns in varful muntelui Augustus. Prezinta peisajul care te-a impresionat intr-o scrisoare adresata celui mai bun prieten.

Data......................................................
Localitatea: Gascoyne

Dragul meu prieten,

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Inchei aici scrisoarea mea si........................................................

7. In aceasta zona izolata poti ajunge doar pe calea aerului sau cu barca. Ce modalitate de deplasare ai alege, dintre cele doua, pentru a vizita Rezervatia Naturala Prince Regent?
As prefera sa calatoresc cu ............................................, deoarece ...................................................................................

8. Care ar fi conditiile care te-ar determina sa locuiesti in aceasta rezervatie?
As putea locui in aceasta zona izolata daca:

9. Indica numarul de litere si numarul de sunete pentru cuvintele:

Craciun
chirie
impachetat
chiar

10. Realizeaza un anunt de promovare a unei excursii la piramidele din Sudan.

11. Convinge-ti prietenii sa participe la aceasta excursie, aducand argumente potrivite.
M-am gandit ca ti-ai dori o vacanta memorabila, despre care sa povestesti tuturor cunostintelor tale, de aceea iti recomand sa mergi la piramidele din Meroe.
Mai intai, .......................................................................................................................................................................................................
In plus, ..................................................................................................................................................................................................................................


Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MălinaM08
24
1) a voastră- adjectiv pronominal posesiv
asta- pronume demonstrativ de apropiere
mea- adjectiv pronominal posesiv
o- pronume personal
a mea- adjectiv pronominal posesiv

2)se tem- a se teme ( conjugarea a III-a)
o să scap- a scăpa (conjugarea I)
aveam- a avea ( conjugarea a II)
trebuia- a trebui (conjugarea a IV-a)
să țin - a ține ( a III)

3) Deoarece am avut de ales între foarte multe locuri unde să merg la surf,m-am hotărât într-un final să merg în Hawaii, deoarece sunt fascinată de toate legendele şi miturile despre vulcanii Hawaii-eni.

*scuze,dar nu am putut face decât atât, deoarece sunt în întârziere...
Sper că ți-am fost de ajutor
Alte întrebări interesante