Istorie, întrebare adresată de DenisaO9, 8 ani în urmă

Dau coroana azi .Am nevoie sa ma ajutati la exercițiul 1 . Să răspundeți la a),b),c),d).Va rog mult e temă pentru luni.​Vă rog mult de tot ca nu stiu.Dau coroana și câteva puncte.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
2

Răspuns:

a) Marinarul Rodrigo de Triana, intr-o zi de vineri, a vazut primul din punctul de observație pământul unei insulei din Bahamas  si corabia a incetinit, așteptând sa se faca ziua.

b) Evenimentul descris este momentul in care Cristofor Columb a ajuns in apropierea unui nou continent - numit ulterior "America".

Era 12 octombrie 1492. Cristofor Columb pornise in august 1452 sa descopere un traseu mai scurt dinspre Europa spre India, dar a descoperit continentul american.

c) Corabia din imagine - specifica Europei secolului XV se numește "caravela", este un vas mijlociu - aproximativ 100 de tone.

d) In secolelele XV - XVI, europenii foloseau corăbiile pentru comerț si pentru pescuit. Drumurile maritime erau, in general in zone  apropiate de țărm. Corăbiile cele mai folosite erau dezvoltate in baza  bărcilor obișnuite  de pescuit, dar aveau panze mai multe ( uneori trei catarge). Rar atingeau 30 de metri lungime, dar erau foarte usor manevrabile.

Navigau in ape relativ mici, si pentru a nu se lovi de stâncile din apa, aveau pescajul mic ( partea aflata sub apa) . Nu erau proiectate pentru calatorii lungi, si nu aveau mare capacitate de stocare a alimentelor pentru echipaj.  Pana la construirea galioanelor,  aceste nave au  străbătut  oceanele lumii.

Alte întrebări interesante