Biologie, întrebare adresată de lupascuvalya, 8 ani în urmă

DAU COROANA !!!!!Eseu :''problemele mediului ambiant si metodele de solutionare"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ultrameyvesiz250
3

1) Vremea

Aer care face viața posibilă; amestecul de gaze care formează atmosfera. În ceea ce privește importanța aerului în viața umană, se poate spune că o persoană are nevoie de o medie de 14 kg de aer pe zi. Aerul de importanță vitală pentru lucrurile vii este poluat ca urmare a creșterii populației rapide, a urbanizării și a industrializării, rezultând o anumită densitate de substanțe eliberate în atmosferă.

Creșterea activităților economice, în special în anumite regiuni, datorită creșterii populației și necesității de a genera mai multă energie în anumite regiuni, a provocat poluarea aerului. Principalele surse de poluare a aerului sunt urbanizarea și industrializarea. Sistemul de încălzire din orașe, tipurile de combustibil utilizat și mijloacele de transport sunt ceilalți factori care afectează creșterea acestei probleme.

2) Zgomot

Problema de zgomot; evoluția tehnologiei și modificările ulterioare care apar în forma umană a vieții create ca urmare a efectelor fiziologice și psihologice adverse sunt definite ca un sunet nedorit. Viețile oamenilor cu influență în apariția unei varietăți de probleme fizice si psihologice care „poluare fonică“, a mediului și probleme de sănătate cum este numit în.

Există diferite caracteristici ale sunetului, cum ar fi presiunea, frecvența și fluierul în funcție de caracteristicile personale. Măsura folosită pentru a măsura zgomotul urechii umane în funcție de severitatea sunetului este desibrată. Nivelul de zgomot al Organizației Internaționale Standard (ISO) este de 58 decibeli (dB). Se precizează că zgomotul de peste 90 dB este nociv pentru sănătatea umană, iar zgomotul care depășește 140 dB este cauzat de leziuni cerebrale grave. S-a constatat că zgomotul are efecte negative asupra sănătății mintale a lucrurilor vii.

Caracteristicile culturale majore ale țărilor variază în funcție de tehnologiile utilizate; autovehicule, utilaje și echipamente pentru construcții, aeronave, diverse mașini și aparate de uz casnic.

3) Apă

Apa este foarte importantă pentru toate lucrurile vii din lume. Poluarea apelor este amestecul de substanțe organice, anorganice, biologice și radioactive în apă, în măsura în care acestea perturbă utilizarea resurselor de apă.

Când natura naturii este examinată, se poate vedea că apa poate depăși un anumit nivel de poluare fără suporturi externe. Cu toate acestea, atunci când tipul și cantitatea de poluanți cresc, acest proces este ineficient ș

4) Sol

solului; Este indispensabil ca resursele naturale să supraviețuiască cu aer și apă. Poluarea solului este deteriorarea structurii fizice, chimice, biologice și geologice a solului ca urmare a activităților umane. Se precizează că poluarea în cauză are loc ca urmare a tehnicilor necorespunzătoare de cultivare a solului, a îngrășămintelor necorespunzătoare și excesive, a pesticidelor agricole, a deșeurilor și reziduurilor, a substanțelor toxice și periculoase.

poftim

Alte întrebări interesante