Limba română, întrebare adresată de ChisalitaLaurentiu, 9 ani în urmă

Dau coroana.
Redacteaza o compunere de 10-15 randuri in care sa descrii o vietuitoare din tara noastra.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MartaStolearenco
1
Veverita se gaseste pe intregul glob pamintesc,exceptie facind Madagascar,Australia si regiunile polare.Locuinta ei este o vizuina in pamint sau in copaci,daca nu gaseste scorburi pe care sa le foloseasca drept casa.Acest animal este extrem de activ.Este mic are 2 urechi mici 2 ochi 4 labute si ocoada lunga si stufoasa,prezenta numai la veveritele ce traesc in copaci.Culoarea blanitei difera in functie de specie avind culorile de negru gri sau rosu-maro.Veverita masoara intre 14 si 23 cm coada stufoasa  este cuprinsa intre 7-9 cintarind doar citeva sute de  grame.

Succes sper sa te ajute

Răspuns de Alex1977
2
Cea mai mare specie din familia cainilor si una din cele 7 care traiesc in prezent este LUPUL.Avand o statura de 100-150 de centimetri si o greutate cuprinsa intre 12-80kg,lupul este unul dintre animalele cele mai inteligente si adaptabile.
Traiesc in haite avand in jur de 6 - 15 exemplare .Lupii care ataca haita pot ataca chiar si animale foarte mari de 500 kg aproximativ.Lupii pot  consuma pana la 10 kilograme de carne odata,animalele mai cu dimensiuni mai mici sunt mancate in intregime.
Lupul are aspectul unui caine ,ochii rotunzi,coada grroasa si un bot alungit in care se ascund colti foarte puternici.
Lupul poate avea blana alba(lupul polar din zonele nordice)blana rosie(lupul rosu,care este acum pe cale de disparitie )si sura.
Alte întrebări interesante