Limba română, întrebare adresată de gheorgherafael, 8 ani în urmă

DAU COROANA
URGENT va rog !!

Scrie o compunere de 80-100 cuvinte in care sa-ti imaginezi o continuare a textului de mai jos :

A fost odata ca niciodata, a fost odata un arici. Da, da, un arici batrîn, tare batrîn şi tare înţelept. De batrîn ce era, îi crescuse o barba alba pîna la piept şi de înţelept ce era… uf! nici nu ştiu ce sa va mai spun. Poftim! N-am vazut în viaţa mea un arici mai înţelept. E bine?
Aşa… se trezeşte într-o buna dimineaţa ariciul…
– Hm! Cum o fi pe-afara?
Îşi scoate el nasul pe fereastra… (Dar ce credeţi voi? Avea o casa gospodareasca, avea uşa, un coş şi o fereastra.) Îşi scoate el, aşadar, nasul şi miroase în dreapta şi în stînga, în sus şi în jos:
– Bun! Nu ploua.
Îşi apuca atunci ariciul barba cu amîndoua labuţele şi şi-o trece de cîteva ori peste ţepii care-i slujesc la tot felul de trebi. Acum, de pilda, îi slujeau drept pieptene… Şi-şi piaptana ariciul barba, se ferchezuieşte şi, cînd i se pare ca s-a gatit cum nu se poate mai frumos, îşi pune palaria, îşi ia bastonul şi-o porneşte fluierînd prin padure.
Mergea ariciul fluierînd, se proptea uşurel în baston şi, daca întîlnea o veveriţa, un iepure sau alta cunoştinţa, se apleca îndata, îşi scotea palaria şi rostea: „Va salut cu stima!” sau „Respectele mele!”, dupa împrejurare.
Şi tocmai cînd fluiera mai fara grija, se întîlni cu… un lup. Un pui de lup, prost şi obraznic

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeahomiuc
23
Acest pui de lup era orfan de la nastere. "Ce pui necajit..." se gandi ariciul.

Pentru a-i arata si acestuia un anumit respect, ariciul intelept isi scoase palaria si il saluta respecuos:

-Va salut cu stima!

Puiul de lul insa, nu il baga in seama pe arici, trecand nepoliticos pe langa el. "Ce nepoliticos. Parca a uitat ca i-am fost candva profesor" isi spuse ariciul in gand. Ariciul se intrista la comportamentul fostului sau elev.

Ariciul intelept i-a vrut intotdeauna binele puiului de lup, incercand sa il invete cat se poate mai bine, iar acum, acesta parca nu-l mai cunoaste.

La doua zile dupa intamplarea petrecuta, ariciul plecase la cumparaturi. Pe drum, acesta se intalni din nou cu puiul de lup.

Ariciul era de aceasta data hotarat sa nu il mai salute.

-Ce s-a intamplat, batrane? Intreaba puiul de lup. Nu ma mai saluti acum? spuse amuzat.

-Nu. Fiindca persoanele care nu respecta nu merita sa fie respectate. Spuse ariciul continandu-si drumul.

Alte întrebări interesante