Limba română, întrebare adresată de psrazvan, 9 ani în urmă

DAU CORONA Redacteaz in 80-150 de cuvinte o naratiune in care sa prezinti o intamplare reala sau imaginara petrecuta la mare.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BlackAngel11
2
Vara...Cand razele soarelui imi mangaie fata, ma uit pe fereastra auzind prin copacei trilurile minunate ale pasarilor. Era o zi mai speciala deoarece plecasem la mare.Pasind pe nisipul cald ,aud marea cum stropeste malul cu picaturi cristaline de apa.
Dupa ce soarele a napustit mai tare asupra pamantului ,am intrat in apa ,tocmai buna pentru a te racori intr-o astfel de zi.
Iesind din apa nu am fost atent unde am pasit asa ca am alunecat pe mâl cazand inapoi in apa :)
Am iesit incetisor si mam dus sa ma usuc. Timpul a trecut repede. Am pornit inapoi spre casa. Acea zi a fost de neuitat.
Sper ca team ajutat mai pui tu niste propozitii in plus daca trebuie.
Răspuns de lilao
1
A venit vacanta de vara pe care o asteptam cu atata nerabdare .Nu a mai durat mult si am plecat cu parintii la mare dar nu la noi in tara .Am mers peste hotare,drumul a fost lung dar placut si interesant .Tata a preferat sa mergem cu masina fiindca spunea el"asa putem vedea multe locuri frumoase ale tarii in care mergem".Ajunsi la hotel mi-a trecut toata oboseala nu mai aveam rabdare ,vroiam sa intru in apa marii sa inot.Ne-am cazat si am plecat direct pe plaja .Razele soarelui faceau nisipul sa arda atat de tare incat nu puteam sta fara papuci pe plaja .Valurile inspumate ale marii se spargeau cu putere la mal.Marea era foarte agitata astazi si de aceea nu aveam voie sa ne indepartam.Am intrat in apa si valurile puternice ma aduceau inapoi la mal.Pe cat de arzator era soarele ,pe atat de rece era apa ,pesemne ca fusese furtuna in larg.Apa marii adusese pe plaja multi arici de mare ,unii erau vi iar altii se uscasera din cauza caldurii.Am vrut sa iau unul sa ma joc cu el dar m-a oprit mama spunandu-mi ca inteapa foarte rau si daca-i ating imi vor provoca si o iritatie pe piele .S-a dus apoi si mi-a cumparat o plasa de prins pesti ca sa ma pot juca cu minunatele creaturi ale marii.Am incercat sa prind si micii pestisori care-mi ciuguleau degetele daca nu ma miscam dar erau atat de rapizi ca nu am reusit sa prind niciunul .In apropiere de locul unde faceam plaja erau niste mici stanci pe care se prindeau micii crabi si raci.A doua zi parintii mei mi-au facut o surpriza si am plecat cu un mic vaporas in larg ca sa facem scufundari .A fost minunat ,cea mai frumoasa zi!
A durat cam mult pana ne-am echipat dar a meritat asteptarea ,peisajul era de vis,organizatorii ne-au dat cate o bucata de paine sa hranim pestii.Imediat ce am inceput sa rup din paine a aparut un banc de pesti care luau painea chiar si din mana mea .Ziua aceea la scufundari ma facut sa stiu ce-mi doresc sa devin in viata .
Alte întrebări interesante