Franceza, întrebare adresată de Anyu123, 8 ani în urmă

Dau multe puncte și coroană! Traduceti-mi și mie compunerea asta în franceza! fără Google translate!
Familia mea este foarte unita și este formata din patru membrii :mama, tata, sora mea și eu.
Mama mea nu muncește dar este o gospodină grozavă, mai ales pe partea de bucătărie.
Ca părinte, mama este un om extraordinar de bun, nu mă ceartă, decât atunci când fac vreo năzbâtie ieșită din comun. Deasemenea ea mă ajută câteodată la teme deoarece, spune ea, fără școală un om nu poate realiza nimic în viață.
Tatăl meu este foarte ocupat cu munca, dar când vine acasă sora mea se joaca numai cu el. Deasemenea el este un meșter priceput deoarece știe sa repare orice în casă.
Sora mea este mai mica decât mine și are 3 ani. Ea este foarte poznașă așa ca mie îmi revine câteodată sarcina de a sta cu ea.
Toți cei patru membrii ai familiei formăm o familie frumoasa și încercăm să ne bucuram de timpul petrecut împreună. Îmi iubesc familia pentru ca în momentele grele ei îmi sunt alături cu sfaturi și cu zâmbete.
Sunt foarte mândră de familia mea și le doresc tuturor sa aiba o astfel de familie.
Urgent! !!doar cei care știu bine franceza!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
1

Familia mea este foarte unita și este formata din patru membri :mama, tata, sora mea și eu. Ma famille est tres unie et elle est constituee de quatre membres: maman, papa, ma soeur et moi.  

Mama mea nu muncește dar este o gospodină grozavă, mai ales pe partea de bucătărie. Ma mere ne travaille pas (=elle n’est pas employee) mais elle est une formidable maitresse de maison, surtout dans la cuisine.  

Ca părinte, mama este un om extraordinar de bun, nu mă ceartă, decât atunci când fac vreo năzbâtie ieșită din comun. Deasemenea ea mă ajută câteodată la teme deoarece, spune ea, fără școală un om nu poate realiza nimic în viață. Comme parent, maman est tres bonne, elle ne me gronde pas, seulement si je fais quelquechose trop inhabituel. Parfois, elle m'aide avec mes devoirs parce qu'a son avis, personne ne peut se realiser sans ecole .

Tatăl meu este foarte ocupat cu munca, dar când vine acasă sora mea se joaca numai cu el. Deasemenea el este un meșter priceput deoarece știe sa repare orice în casă. Mon pere est tres occupe avec son travail, mais, quand il rentre, il joue avec ma soeur.  Il est un tres bon artisan parce qu'il sait reparer tout ce que necessaire a la maison.

Sora mea este mai mica decât mine și are 3 ani. Ea este foarte poznașă așa ca mie îmi revine câteodată sarcina de a sta cu ea. Ma soeur est moins agee que moi, elle a trois ans. Elle est un enfant tres espiegle, ainsi que, parfois, c’est a ma charge de la surveiller.


Toți cei patru membri ai familiei formăm o familie frumoasa și încercăm să ne bucuram de timpul petrecut împreună. Îmi iubesc familia pentru ca în momentele grele ei îmi sunt alături cu sfaturi și cu zâmbete. Tous les quatres nous formons une belle famille et nous essayons d’apprecier le temps passe ensemble.  J'aime ma famille parce que, lors des moments difficiles, ils me sont de cote avec des conseils et des sourires.

Sunt foarte mândră de familia mea și le doresc tuturor sa aiba o astfel de familie. Je suis tres fiere de ma famille et je souhaite a tous d’avoir une telle famille.




Alte întrebări interesante