Limba română, întrebare adresată de crisluca, 8 ani în urmă

Dau puncte!
Vă rog mult de tot!
Trebuie să răspunzi cu da sau nu!

Anexe:

nycol07: Bună!
nycol07: Bună ziua!
nycol07: Sărut-mâna!
nycol07: ♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anna123tt
2

Răspuns:

Generozitatea este antidotul împotriva lăcomiei.

Generozitatea este virtutea sau obiceiul de a dărui bani sau bunuri, de bunăvoie și în abundență, fără a aștepta nimic în schimb. Ea reflectă pasiunea inimii de a ajuta semenii și înseamnă sacrificarea interesului personal în favoarea altora.

Cuvântul modern își are originea în latinescul „generosus” – de viță nobilă, naștere pe linie aristocratică. Deși generozitatea este asociată istoric cu statutul social nobiliar al elitelor, ea nuare la bază doar statutul social și capacitatea economică a cuiva, ci intenția curată a inimii de a dărui spre binele altora.

Fundațiile caritabile și organizațiile non-profit au la bază această trăsătură de caracter și atrag fonduri bazându-se pe dispoziția oamenilor de a ajuta și a împlini nevoile altora. Apropierea sărbătorii Crăciunului va fi folosită pentru a sensibiliza inimile și buzunarele pentru situațiile sociale critice care cer intervenții grabnice. Oamenilor li se va înmuia inima și vor dărui, din prisosul lor sau poate, nu vor dărui nimic.

Inima noastră are reflexul de a strânge și de a se lega de lucruri prețioase. Este nevoie de un efort conștient, disciplinat și deliberat al inimii de a se dezlega de ceea ce este valoros pe pământ și de a se lega de ceea ce este valoros în cer.

Porunca Domnului Isus este relevantă și strategică și în această situație:

Generozitatea, ca și lăcomia, lucrează și ea cu comori dar, inima ei este orientată spre comorile eterne. Inima omului merge după ceea ce este prețios pentru el, adică după comorile lui.

„Nu vă strângeți comori pe pământ, unde le mănâncă moliile și rugina și unde le sapă și le fură hoții; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile și rugina și unde hoții nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră acolo este și inima voastră


crisluca: Trebuie să pui întrebări
crisluca: Ca să afli dacă cineva este bun și să răspunzi cu da sau nu
Anna123tt: si din ce am scris eu tu spui generozitatea poate fi si lacomie ? sau ce intrebarii vrei tu din ce am scris eu
Anna123tt: este nevoie de un efort pentru a fi generos cu ceilalti ?
crisluca: Ok, mulțumesc!
Anna123tt: dar sarbatorile de craciun te poate face mai bun si mai generos cu cei din jurul tau ?
Anna123tt: sper ca te-am ajutat
crisluca: Da, acum am înțeles
Alte întrebări interesante