Limba română, întrebare adresată de roxanasiatat29, 8 ani în urmă

de alcatuit o compunere de 10-15 rânduri cu titlul " prietenul meu cel mai bun"​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de xyalleyx
6
Prietenul meu cel mai bun
Prietenul meu cel mai bun imi este ca un frate, mereu ma sustine si la bine si la greu. Imi da sfaturi bune si rele, dar impreuna ne dam seama care-s si cum. Prietenul meu cel mai bun este curajos si ma sustine mereu, ma incurajeaza si datorita lui eu sunt increzator. Mereu ma face sa rad, chiar daca ne mai certam nu ne purtam pica mai mult de cateva minute deoarece ne plictisim unul fara celalalt.
Avem multe amintiri, frumoase si mai putin frumose, dureroase si placute.
Nu imi pot imagina viata fara prietenul meu cel mai bun, ar fi ca oceanul fara pesti, ca padurea fara copaci, ca stiloul fara cerneala. Drag prieten bun, multumesc ca esti cel care ma inspira si ma ajuta mereu, multumesc ca definesti ce inseamna un prieten.

roxanasiatat29: sunt 18 randuri dar e ok
xyalleyx: poti taia din randuri ca sa fie mai putine
roxanasiatat29: ok
Răspuns de andreistancu234
1

Salutare !

Prietenul meu cel mai bun.

Alex este prietenul meu cel mai bun,are 12 ani.Este un băiat foarte de treabă,este un bun sportiv și îi place să joace fotbal.

Are părul castaniu,ochii căprui,este mic de statură și foarte chipeș.Învață foarte bine la școală și are note foarte bune.Este un copil silitor și descurcăreț.Alex este foarte curajos și nu se dă înapoi de la nimic.Îi place să se joace pe Playstation 4.

El practică fotbalul de 4 ani și este foarte priceput la acest sport,sfătuind și alți copii să practice sportul. Nu pot sa-mi imaginez viata fara prieteni. Ei sunt una dintre cele mai importante aspecte ale vietii. Avem nevoie de ei ca sa le impartasim atat bucuriile cat si supararile noastre. Este bine sa stim lucrul acesta si sa invatam din timp sa ii apreciem si sa-i tinem aproape de noi.Pentru mine, prietenul meu cel mai bun inseamna foarte mult. De fiecare data cand am avut nevoie de el, mi-a fost alaturi.

El este o persoana sincera care nu ar putea sa ma minta niciodata indiferent de situatie. Mi-a dovedit de nenumarate ori ca nu este un prieten fals si a reusit sa-mi castige toata increderea. Am invatat sa ne distram, sa invatam unul de la celalalt, sa ne plangem unul altuia atunci cand ne este greu si, cel mai important lucru, sa ne respectam.De cand suntem prieteni am inteles ca fara respect si fara ingaduinta nu poti avea un prieten adevarat. Imi doresc foarte mult ca prietenia noastra sa dureze o viata.

Noi ne cunoaștem de la grădiniță și suntem colegi de clasă. Anii care au trecut ne-au adus tot mai aproape. Prietenia noastră s-a consolidat între timp.Si imi aduc aminte ca ne-am mai si certat,lucruri trecatoare...

Se spune că un prieten adevărat te acceptă cu bune, cu rele. Un prieten adevărat este cel care ştie totul despre tine şi îţi rămâne alături, indiferent de deciziile pe care le iei. La fel ai fost şi el. Nu m-a părăsit atunci când am luat hotărâri neinspirate, când dintre o variantă bună şi una proastă, o alegeam pe cea din urmă…

El este bun la suflet și ajută pe oricine are nevoie.Pentru bunătatea sa și pentru talentul lui îl admir foarte mult.

Sunt foarte mândru că sunt prieten cu el.

Sper ca team ajutat!


andreistancu234: Depinde pe ce caiet scrii.
roxanasiatat29: sunt mai mult de 15 rânduri dar te-ai descurcat excelent
andreistancu234: Pe caietul studentesc eu am avut 16 randuri
andreistancu234: O coronita?
xyalleyx: scuze, poti taia unele parti daca vrei sa fie mai scurt
Alte întrebări interesante