Limba română, întrebare adresată de radu92965, 7 ani în urmă


De alcatuit un dialog in care sa fie folosite modurile : imperativ , conjunctiv , indicativ , conditional optativ
Dau coroana !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de david12mda
0

Răspuns:

O compunere

Explicație:

Concursul de lectura

Eu am citit multe cărți anul acesta. Profesoara de romana ne-a propus sa participam la un concurs de romana și cine citește cele mai multe cărți într-o luna primește un premiu "Surpriza".

Duceți-vă copii, cine citește cel puțin trei cărți va primi nota 10 de la mine!

Mie îmi place sa citesc, în timpul liber ma pun ușor în pat, îmi fac o ciocolata calda și citesc o carte.

As vrea sa devin scriitor când o sa fiu mare, un mare scriitor pentru copii. Ar trebui sa știu ce le place copiilor din ziua de azi: sa joace jocuri online și sa stea prin ca sa vorbească cu prietenii în mediul online.

Azi e ziua cea mare, este concursul de lecturi. Am citit 7 cărți. Ma întreb câte cărți au citit ceilalți. Eu as vrea sa fiu câștigătorul deoarece chiar îmi place sa citesc romane groase și sa compun texte fantastice. Deodată doamna profesoara de romana deschide microfonul și spune:

Câștigătorul din anul acesta la romana este...... O teama s-a vârât în inima mea, chiar voiam sa câștig. Dacă nu câștigăm ar fi trebuit sa nu primesc Premiul de la Concurs, nota 10 de la doamna profesoara și șansa de a deveni cel mai mare cititor copil de anul acesta din școală.

Și câștigătorul este..... (numele tău)!

Nu îmi vine sa cred, am câștigat! Sunt foarte fericit! Am crezut în mine și am câștigat. Premiul era o Drona cu Telecomanda și nota 10!

Sunt Foarte Fericit! :)

Sper ca te-am ajutat.

Spor la teme!!


david12mda: Coroana?
Alte întrebări interesante