Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

De ce cainele este inrudit cu lupul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alipetre
1

Răspuns:

Succes in continuare!

Explicație:

Membrii familiei câinilor – câinii, lupii, coioții, șacalii şi vulpile – sunt descriși colectiv prin denumirea de canide. Acestea sunt cunoscute pentru rezistența lor mare (mai curând decât pentru izbucnirile bruște de viteză) şi pentru comportamentul oportunist şi adaptabil. Câinii sunt caracterizați de o conformație zveltă, picioare lungi şi o coadă lunga, stufoasă. Canidele sălbatice trăiesc în general în habitate de câmpie ierboasă din lumea întreagă şi sunt absente doar din zone izolate precum Madagascar şi Noua Zeelandă (unde este totuși prezent câinele domestic).

Anatomie

Canidele au corpul musculos, cu pieptul mare, acoperit de o blană de obicei colorată uniform sau cu pete. Membrele inferioare sunt dezvoltate pentru forță şi rezistență: unele dintre oasele încheieturii sunt sudate, iar labele din față nu pot fi rotite (oasele din față sunt fixe). Labele dinapoi au 4 degete, iar cele din față au 5 degete, fiecare deget având o perniță tare. Ghearele sunt scurte, neretractile şi boante (alte carnivore au gheare ascuțite).

Canidele au, de asemenea, maxilare lungi, canini lungi ca niște colți (pentru străpungerea prăzii) şi carnasieri bine dezvoltați (măselele pentru sfâșiat din partea dinapoi a maxilarelor). Canidele își detectează prada după miros, iar botul lung, ascuțit adăpostește organe olfactive mari. Auzul este şi el ascuțit, iar urechile sunt mari, ciulite şi de obicei ascuțite. Vederea este mai puțin importantă, dar este totuși bine dezvoltată.

Grupuri sociale

Speciile mai mici, care se hrănesc de obicei în principal cu mici rozătoare şi insecte, tind să aibă o organizare socială flexibilă, dar adesea trăiesc fie în perechi (de exemplu, șacalii), fie singure (de exemplu, vulpile). Cu toate acestea, speciile mai mari, precum lupul şi câinele sălbatic african, trăiesc în grupuri sociale denumite haite. Aceste haite, care constau dintr-o pereche dominantă şi urmașii lor, ocupă şi apără teritorii, pe care le marchează cu urină.

Puii dintr-o haită sunt de vârste diferite deoarece cei mai mari rămân în grup câțiva ani, şi pot ajuta la creșterea noilor pui. Numai perechea dominantă se reproduce, iar femela sapă o vizuină în care fată. Haita îndeplinește adesea un ritual care menține legăturile dintre indivizi şi care presupune lingerea reciprocă, scheunatul şi datul din coadă.


Utilizator anonim: Multumesc mult!
Alipetre: coroana pls
Utilizator anonim: iti dau dar nu imi apare inca
Alipetre: ok mersi
Răspuns de S0meone0605
1
Originea câinelui domestic include toate schimbările genetice a câinelui față de lup, domesticirea acestuia și primele apariții a câinilor. Studiile genetice arată ca toti câinii antici si moderni împărtășesc un ascendent comun si provin dintr-o populație de lup străveche, acum dispărută care era diferita de descendenta lupilor moderni. Asemănarea câinelui cu lupul cenușiu existent este rezultatul fluxului substanțial al genelor de câine in lup, lupul cenușii modern fiind ruda cea mai apropiata care încă mai este vie a câinelui. In timpurile antice atunci când oamenii au început sa se ajute sa faca activitati lumești, acestia s au folosit cel mai mult de lupi, domesticandui prin acest proces. Înainte de aceasta schimbare lupii se invatasera sa vâneze pe cont propriu fără ajutorul oamenilor, iar cu timpul acestia s au domesticit atâta de mult incat gene lor cat si comportamentul acestora au ajuns ca a câinilor pe care ii iubim azi.

Utilizator anonim: ms!!
Alte întrebări interesante