Istorie, întrebare adresată de GeorgianaAmmaria21, 8 ani în urmă

De ce crezi ca regele maghiar îi recunoștea ca locuitori ai Transilvaniei numai pe maghiari , sași si secui ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cimpoidorin
0
In perioada medievala, Transilvania era o provincie a Imperiului Austro-Ungar si era locuita de o varietate de comunitati etnice, inclusiv romani, maghiari, germani si sapte comunitati etnice minoritare cunoscute sub numele de sapte scaune.

Regele maghiar ar fi putut recunoaste ca locuitori ai Transilvaniei numai pe maghiari, sași si secui pentru ca aceste comunitati etnice aveau o pozitie importanta in societatea transilvaneana si aveau o istorie lunga in regiune. Maghiarii erau considerati a fi una dintre cele mai importante comunitati etnice din Transilvania si aveau o pozitie dominanta in societate. Sașii erau o comunitate de colonisti germani care s-au stabilit in Transilvania in secolul al XII-lea si care aveau o pozitie puternica in societate, in special in domeniile economiei si comertului. Secuii erau o comunitate etnica de origine maghiara care aveau o importanta economica si sociala in regiune.

Este posibil ca regele maghiar sa fi dorit sa recunoasca ca locuitori ai Transilvaniei numai aceste comunitati etnice pentru ca acestea aveau o influenta puternica in regiune si pentru ca acest lucru putea contribui la stabilitatea si prosperitatea Transilvaniei.
Alte întrebări interesante