Biologie, întrebare adresată de feliciamoga, 9 ani în urmă

de ce este nevoie sa studiem celula?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raluca98t
1
     Este nevoie sa studiem celula deoarece este unitatea atomica de baza, structurala si functionala a organismelor vii si intra in alcatuirea tesuturilor, organelor. Ea determina proprietatile tesuturilor si este foarte importanta.
     Aceasta este parerea mea. :)

raluca98t: Pentru ca ea intra in alcatuirea tuturor organismelor
feliciamoga: ok...ms\
feliciamoga: te rog raspundemi si la ultima intrebare...azi imi iesti de ajutor mult...DE CE CELULA INTRA IN alcatuirea organismelor...?
raluca98t: Pentru ca asa a creat Dumnezeu omul...ca celula sa fie cea mai mica unitate alcatuita din citoplasma si nucleu si alte organite celulare, care intra in alcatuirea tesuturilor si organelor
raluca98t: Si de aceea este unitatea de baza pentru ca fara ea nu exista tesuturi si nici organe care sunt alcatuite din mai multe tesuturi...
raluca98t: Sper ca intelegi! :)
feliciamoga: ok...ms mult
feliciamoga: sper sa fie corect
raluca98t: Este...tot ce ti-am spus am invatat eu la biologie
raluca98t: Ma bucur ca te-am putut ajuta!
Răspuns de legislatie
1

Daca vrem sa studiem o cladire, sa ii descoperim rezistenta si proprietatile,va trebui sa stim din ce fel de caramizi este realizata.

Proprietatile unui organism, fiziologia sa, sunt rezultatul activitatii diferitelor tipuri de celule...Cunoasterea acestora, atat din punct de vedere structural, dar si functional duce la posibilitatea intelegerii intregului.

Pe de alta parte, medicina, atat cea umana, veterinara dar si a plantelor, are nevoie sa cunoasca mecanismele celulare pentru a putea produce tehnologii de vindecare...Multe din bolile care ne macina sunt pornite de la nivelul celuleor. Necunoasterea mecanismelor celulare nu poate duce la solutii concrete de vindecare. Pana si o banala fractura de mana este mai usor tratata prin cunoasterea mecanismelor celulare care duc la vindecare sau scaderea inflamatiei.


Alte întrebări interesante