Geografie, întrebare adresată de sebastianmot200, 9 ani în urmă

De ce exista gaura in stratul de ozon deasupra Antarticii?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ingrid2005com
1
Gaura in stratul de ozon deasupra Antarticii este provocata in mare parte de activitatea umana. Ea este determinata de proliferarea substantelor chimice din familia clorofluoracarburilor, folosite in special in procesele de refrigerare.

sebastianmot200: Sincer , sunt clasa a 5-a , si habar n-am ce inseamna proliferarea si familia clorofluoaracarburilor , deci nu stiu daca exista o explicatie mai usoara sau cel putin una care sa o pot explica profesoarei daca ma intreaba..
ingrid2005com: Buna, poti sa spui ca gaura de ozon este produsa in mare parte de oameni pein utilizarea aparelor care racesc aerul (gen frgidere, congelatoare si aparate de aer conditionat). Aceste aparate folosesc pentru racire un gaz care eliberat in aer distruge stratul de ozon. Sper acuma ai inteles.
Răspuns de Patrycya05
1
Pai... O explicație mai clară ar fi: din cauza testelor cu aparate care răcesc aerul făcute de către cercetătorii Americani ,in stratul de ozon s-au format anumite "găuri" prin care pătrund direct razele solare. Sper ca te-am ajutat! :-)
Alte întrebări interesante