de ce trebuie sa citim carti in era internetului va rog mult
Răspunsuri la întrebare
Izvor nesecat de cultură, cartea începe să fie subestimată de către omul modern şi nu mai este la fel de apreciată ca odinioară.
Ştim cu toţii că se poate trăi şi fără ea – mulţi oameni au reuşit în trecut – însă, după părerea mea, în afara cărţii nu se poate concepe în ziua de azi o cultură sistematică a omului şi, mai ales, a societăţii.În primul rând, acest obiect livresc are disponibilitatea faţă de orice lector. O carte o putem citi când avem chef, unde vrem şi cum dorim. Chiar dacă sunt preocupaţi mereu cu métro-boulot-dodo (monotonia care intervine în rutina zilnică; viaţa cotidiană), unii adulţi reuşesc să îi rezerve dozei zilnice de lectură o parte din timpul lor liber. În ceea ce-i priveşte pe adolescenţi, majoritatea optează pentru internet în defavoarea cărţilor, pe care le consideră doar concepte învechite, în timp ce acestea reprezintă bagaje de cunoştinţe nelimitate.
Pe de altă parte, Internetul permite oricui să posteze orice oricând doreşte. Din această cauză informaţia furnizată în mediul virtual s-ar putea să ne inducă în eroare. Din fericire, mai există şi unele site-uri (bloguri personale, de exemplu) unde drepturile de autor nu permit oricărei persoane care accesează pagina respectivă să apeleze la arhicunoscutul copy-paste pentru a-şi însuşi anumite informaţie efectul de catharsis pe care cartea îl are asupra cititorilor. Cu alte cuvinte, o carte bună ne provoacă să întoarcem spatele realităţii şi să rămânem cu ochii larg deschişi spre uşile-perspective din faţa noastră.