De facut o compunere pe baza intrebărilor acestea
Ce reprezintă cartea pentru tine?
Ce tipuri de cărți cunoști?
La care dintre ele apelezi mai des?
Ce poți afla din cărți?
Ce citești in afara orelor de curs?
Cum ar fi viața oamenilor dacă nu ar exista cărțile?
Care este rolul cărții în evoluția umanităţii?
Dau Coroana cine face compunerea:))
Răspunsuri la întrebare
Cartea
Dacă ne luam după DexOnline, cartea este o scriere cu un anumit subiect, tipărită și legată sau broșată în volum. Pentru mine totuși, cartea este un lucru pe care îl folosesc pentru a scăpa din realitate, un refugiu pentru zilele negre și un obiect cu care am râs, plâns și m-am bucurat
Cunosc multe feluri de cărți. De la Science-fiction la Fantasy, sau Romance-uri, dar cel mai mult ma atrag cartile de dezvoltare personala. Ma ajuta sa ma înțeleg pe mine. Apelez la exemple ca "UnFu*k Yourself" sau "14 Conversații pana la 14 Ani".
Din cărți poți afla multe lucruri. De la istorie la cum poți chiar tu sa scrii o carte, sau cum poți ajunge pe luna! În afara orelor de curs, cum am spus, citesc cărți de dezvoltare personala. Uneori petrec ore stand pe un scaun cu nasul în cărți.
Dacă nu ar exista cărți, oamenii nu ar fi culți, nu ar avea la ce sa apeleze când cauta informații, nu vor putea scăpa, când e nevoie, din realitatea pe care o știm, nu se vor mai înțelege pe ei. În evoluția omenirii, cărțile au un rol fundamental și anume: CULTURA
Ce reprezintă cartea pentru mine? Reprezintă singurul sens de mers,alta cale nu este. Bineantels ca nu a fost asa din totdeauna, absolut deloc zic asa, daca ne punem la o rascruce cu sinceritatea...A trebuit să am o profesoara de limba si literatura romană care să imi arate cu degetul pe unde sa poftesc sa merg. A trebuie sa am parintii in carca si privirea intrata in sprancene a tatalui,și santajul emotional a mamei,cea mai presus arma a ei.
Tipurile de carti ce cunosc sunt de obicei cele predate la școală, de istorie,literatură, matematica,engleza,si asa mai departe .Dar sincer sa fiu ,cred că cel mai bine cunosc cartile de povesti,fabule,si nu ca ma laud si cateva din genul epic,liric,comedie ,dar mai apelez si la manuale informative . Dar apelez mai des la manualele informative, la eseuri,in format online,deoarece multe imi deslusesc ,ma ajuta cu rezolvarea multor teme.
Din carti pot afla informatia , astfel in timp sa completez lipsurile pe care ma tot înfrunta parintii ca le am in cultură ,si pe care incerc să le completez fara sa ma distrag.
Inafara orelor de curs eu de obicei citesc carti de genul epic,nuvele,nu ca le caut,dar se nimereste ca sa le am in casa părintească. Și nu că vroiam sa le citesc, dar foarte des mi se pun în brate pe rand , aud des de la tata ca spune:
-"Un rezumat cand termini de citit... Că oricum stai degeaba,si chiar treaba de aveai ,nici o isprava nu faceai "
Ca de exemplu:"In vreme de razboi",de I.L Caragiale,in care este vorba de popa Iancu din Podeni si fratele lui Stavrache negustorul .Popa era de fapt capetenia talharilor si face multe fapte necuvinte,isi insceneaza si propria jefuiere.Popa devine capetenie la soldatii porniti sa caute pe talhari,dar talharul era chiar el,intr un final fratele la popa,hangiul, inebuneste "Cel mai iubit dintre pamanteni" ,de Marin Preda iar este o carte ce merita citita si recitita, "Baltagul" de Mihail Sadoveanu ,si sunt multe...
Viata oamenilor fara carti nu ar fi una buna,caci nu am sti de unde provenim,istoria noastra,cultura,ar fi un haos. Vedeti dumneavoastră, daca nu scriem un itinerariu al faptelor istorice,al trecutului,al evolutiei. Nu ne putem baza pe nimic altceva ca sa apelam la o "sursa sigura",un telefonul fara fir ,ar aduce multe greseli .Oricum sunt greseli de exemplu la latina,nu se stie o data exacta ,o zi,ci doar se stie ca intre anii 100-101 ,deoarece nu a scris nimeni,doar s a purtat vorba. Iar cine a scris nu a scris si ziua! Nu se stie de sunt povesti sau fapte reale ,deci :Contează sa se tina un cont.Astfel generatiile ce urmeaza vor avea informatia exacta .
Rolul cartii in evolutia umanitatii este acela de a tine si pasul cu prezentul,de a ajuta la evolutie,de exemplu un electician invata despre circuite ,fizica ,mecanica ,se bazeaza pe manuale in acest sens,matematica si putina logica,desigur. A pai dacă în trecut se făceau mașini ce mergeau pe baza de motorină,acum se fac cele electrice,posibil cele pe motorina vor disparea!Trebuie și mecanicul sa evolueze cu timpul,cu manualele. Iata!Manualele il pot ajuta sa lucreze in acest sens! Un medic,deasemeni, trebuie sa invete despre :biologie,anatomie,chimie ,si asa mai departe ca să poată trata omul. Dar, si limba romana,trebuie cumva sa stie sa vorbeasca si cu pacientul,nu doar sa-l trateze... Trebuie sa se argumenteze la el de ce ii da el medicamentul cutare,iar aici intervine rolul limbii romane și bogăția nuvelelor si a dragilor drame :)
Rolul cartilor este de a imbogatii cultura ,de a educa,este raspunsul meu,dar sunt si distractive (unele),sa mai spun ca imbogatesc limbajul,deja asta stim cu totii,dar totusi adaug si asta.