Limba română, întrebare adresată de balanesculiliana704, 8 ani în urmă

De realizat un text argumentativ pe tema "Personalitatea neamului meu" Vă rog frumos până mâine❤️ DAU COROANA!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de filipmura2006
1

Răspuns:

Personalitatea neamului meu

Românii sunt și au fost întotdeauna persoane nemaipomenit de curajoase, ce au avut curajul să țină piept furtunilor ce s-au abătut asupra lor, dând dovadă de curaj, inteligență și empatie unul față de celelalt.

În primul rând, ca și popor, au fost întotdeauna uniți și foarte legați, ținând mult la familiile lor, alegând chair să fugă din fața inamicului doar pentru a-și proteja familia. De exemplu, în antichitate când acești oameni erau atacați pentru a prelua alte popoare țara bogată și fertilă, ei fugeau alături de copii, bătrânii, nevestele și vitele lor în munți, iar în urma lor nu rămânea nimic de prădat, astfel încât nici ei nu erau afectați și nici neamul lor nu avea nimic de suferit.

În al doilea rând, deși nu au fost niciodată înstăriți, românilor nu le-a fost teamă de necunoscut, luptând chiar și cu ultimele puteri pentru a își apăra moșia și țara lor mult iubită. De exmplu, un dac ar fi preferat să se omoare singur, decât să divulge secretele conducătorului său, așa că atunci când erau capturați, săvârșeau acest act, doar pentru a nu-și păta onoarea și numele de români.

În al treile rând, neamul românesc a fot întotdeauna foarte religios, crezând în viața fără de moarte, de aceea dădeau dovadă de acest curaj, și în lupte dădeau totul pentru a birui. Ei credeau în zei, până a venti apostolul Andrei și-a convertit aproximativ 90 la sută din populație. Un exemplu de zeu ar fi Zalmoxis, la care se închinau majoiritatea dacilor.

În concluzie, neamul meu, este unul dintre cele mai frumoase popoare și are o personalitate foarte aleasă, care constă în curaj, bărbăție,iubire și echilibru.

SPER CĂ ȚI-AM FOST DE AJUTOR!


balanesculiliana704: Trebuie despre un scriitor, domnitor (Moldova)
Alte întrebări interesante