Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

De scris eseu ,, Plantele și animalele pe cale de dispariție din Moldova"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lazarvladimir42
9

                        Plantele și animalele pe cale de dispariție din Moldova

1. Nurcă europeană – are blană în totalitate maro, cu excepția buzelor. Se hrănește cu viețuitoare acvatice, dar și cu păsări și mamifere mici.

2. Vidră – are blană lucioasă cu părul scurt și des. Se hrănesc cu broaște, pește, crustacei și alte nevertebrate acvatice.

3. Liliac Cârn – are blană aproape neagră cu nuanțe de gri și maroniu, aripile lungi și înguste. Se hrănește cu insecte și dăunătorii agricoli.

4. Buhă Mare – are penaj moale înfoiat, gât scurt, cap voluminos, ochi mari, cioc scurt. Se hrănește cu rozătoare sau insecte pe care le vânează noaptea.

5. Dropie Mică – are înălțime mică, gât semi-lung, cioc mediu. Se hrănește cu vegetație, fasole verde și mazăre, dar și insecte și mici nevertebrate.                         Plantele

1. Albăstrea Angelescu – plantă perenă de 40-60 cm înălțime. Frunze înguste sau alungite lanceolate. Poate avea flori albastre sau albe.

2. Stevie Turcească – plantă perenă cu tulpină de 40-100 cm înălțime. Frunze cărnoase, ovale. Flori de culoare roz.

3. RinderăUmbelată – plantă perenă de 50-100 cm înălțime. Frunze alungite, subțiri. Flori grupate în inflorescență de culoare albă și preponderent galben-oranj.

4. Trifoi Panonian – plantă bienală sau perenă de 30-50 cm înălțime. Frunze trifoliate. Flori grupate în inflorescență de culori aprinse – roz, roșu alb, violet, galben.

5. Bujor de Pădure – plantă perenă de 50-80 cm înălțime. Frunze inferioare lanceolate. Flori roșii.

Practic, aceste plante și animale nu se mai întâlnesc în Republica Moldova, dar sunt în continuare vânate de oamenii care, ulterior, le vând la un preț considerabil.

Sper că te-am ajutat!

Alte întrebări interesante