Limba română, întrebare adresată de kvi111, 9 ani în urmă

de scris un eseu despre limba materna 10-12 propozitii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Biancmmtrr
5
Limba Romana este vorbita de mi si mi de ani la rand. Este formata din amestezarea de cuvinte ale dacilor cu ale romanilor. Ea are diferite accente pe care zone diferite le vorbesc. Adica moldoveneste, ardeleneste, etc. Prin aceste accente, romanii pot identifica locul de unde provin,adica regiunea.
Este una dintre cele mai grele limbi de invatat din cauza accentului. Are foarte multa gramatica si i se formeaza neologisme (cuvinte noi) care inlocuiesc arhaismele. (cuvintele vechi.)
Face parte din cele 5 limbi latine, datorita romanilor. Acestea sunt fraceza, romana, portugheza, italiana si spaniola, de aceea avem unele asemanari ale cuvintelor. Aceasta limba trebuie pretuita, deoarece este speciala ca si tara noastra.



Sper ca iti este de folos!
Răspuns de lana121
6
1Limba materna e minunata. 2Ea este parte din trecutul nostru si a stramosilor. 3Limba materna ne ajuta sa ne amintim de cit de greu a luptat stramosi pentru ea .4Cine are o limba materna e omul care se mindreste de acest fapt 5Limba materna e prima limba invatata de noi in copilarie  
6Ziua de 21 februarie a fost proclamată de către UNESCO Ziua Internațională a Limbii Materne  7 Este limba care neau invatat parinti gradinita ,scoala ect 8 Limba ta materna e frumoasa si bogata in felul ei  

kvi111: MULTUMESC
Alte întrebări interesante