Engleza, întrebare adresată de nume1prenume, 8 ani în urmă

De tradus va roggg!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Anexe:

AndradaKiller: Poti face o poza mai clara? In asta nu se vede tot scrisul si nu prea inteleg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Crescent
1

Marii oameni de știință

1.Galileo (Italia, 1.564-1.642)

Galileo- numele lui întreg era Galileo Galilei - este câteodată supranumit și "tatăl științei moderne" . El era un om de știință, matematician și un astronom ( cineva care se uită la stele și planete).

Când era în viață, telescoapele erau încă simple, iar el le-a îmbunătățit.

Cea mai populară realizare a lui a fost să arate că Pământul se mișcă în jurul soarelui, și nu soarele în jurul Pământului. ( chiar și dacă nu era primul om care avea aceeași idee)

2. Louis Pasteur ( Franța, 1822-1895)

Louis Pasteur era unul dintre oamenii care au început area în domeniul științei căreia îi spunem în prezent microbiologie. El a făcut multe lucruri pe parcursul vieții sale, dar el este cel mai reamintit de lucrul pe care-l făcea cu laptele. Când laptele stă în jur de 2 zile, acesta incepe să aibă bacterii ( lucruri foarte mici care aduc boli), și asta îl face periculos de băut - oamenii pot să se îmbolnăvească. Pasteur a creat o cale pentru a împiedica asta din a se întâmpla. Procesul este chemat "pasteurizarea".

3. Karl Landsteiner (Austria, 1868-1943)

Landsteiner a lucrat în Vienna asupra multor lucruri științifice. Împreună cu un bărbat numit Erwin Popper, el a ajutat la identificarea unui virus care provoca boli, numit polio.

Dar și mai important, în 1901 el a descoperit cele trei grupe de sânge principale, grupele A - B - și O și a arătat că este posibil să transferi sânge de la o persoană la alta. Aceasta a dus la prima transfuzie de sânge vreodată în 1907, New York.

succese


nume1prenume: Ms
Alte întrebări interesante