Fizică, întrebare adresată de berehoiconstantin31, 8 ani în urmă

De un resort atârnă un corp cu volumul 25 cm cub și densitatea 2‚6 gr. cm² dacă săse calculeze de elasticitatea dacă fungirea este de 5mm​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Beartooth
0

Răspuns:

De exemplu, dacă aplicăm o forță de 10 newtoni asupra resortului și acesta se deformează cu 2 centimetri, atunci coeficientul de elasticitate al resortului este de 5 newtoni pe centimetru (k=F/x=10/2=5).

Explicație:

Pentru a calcula elasticitatea unui resort, trebuie să știm forța aplicată asupra sa și deformarea pe care o produce. În acest caz, nu suntem furnizați cu aceste informații, astfel că nu putem calcula elasticitatea resortului. De asemenea, nu putem calcula elasticitatea unui resort doar știind volumul și densitatea unui corp care atârnă de el. Pentru a calcula elasticitatea resortului, trebuie să știm forța aplicată asupra sa și deformarea pe care o produce.

Pentru a calcula elasticitatea unui resort, putem utiliza relația F=kx, unde F este forța aplicată, k este coeficientul de elasticitate al resortului și x este deformarea. De exemplu, dacă aplicăm o forță de 10 newtoni asupra resortului și acesta se deformează cu 2 centimetri, atunci coeficientul de elasticitate al resortului este de 5 newtoni pe centimetru (k=F/x=10/2=5).

Alte întrebări interesante