Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

De unde începe varianta 2.text-suport:Prâslea cel voinic și merele de aur, argumentați de ce opera literară aparține genului epic. Va roggg dau coronița !!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeamutu
2
Genul epic cuprinde totalitatea operelor literare, populare și culte, în proză sau în versuri, în care gândurile, ideile și sentimentele autorului sunt exprimate în mod indirect, prin intermediul acțiunii și al personajelor antrenate in derularea evenimentelor plasate într-un anumit timp și spațiu.
Opera "Pârslea cel voinic si merele de aur" este o lucrare scrisă în care autorul își exprimă sentimentele,gândurile, ideile,viziunea despre lume în mod indirect prin intermediul personajelor care sunt antrenate în derularea unor fapte si întâmplări, plasate într-un anumit timp si spațiu.
În primul rând, apar personajele care sunt antrenate în derularea unor fapte și întâmplări într-un anumit timp si spațiu. (acum faci rezumatul pe scurt la text)
în al doilea rând, implica încadrarea unui narator omniscient si se caracterizează procesul prin care comunică cu cititorul
Dialogul se combină cu descrierea si se creează o atmosferă magică in incipitul textului.
În concluzie, particularitățile prezentate mai sus justifica încadrarea textului in genul epic
Alte întrebări interesante