Istorie, întrebare adresată de Madesz, 8 ani în urmă

Defineste urmatorii termeni: regim politic constitutional, regim politic totalitar, moneda unica, Comisia europeana.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de larisaalexa45
4

Răspuns:

Este dificil de a da definiţia regimului politic. Prin forma de guvernământ se încearcă de a stabili cine exercită puterea politică într-o societate dată – a) o persoană, un grup restrâns de persoane sau b) masa populaţiei. Prin determinarea regimului politic se pun în evidenţă modalităţile, procedurile sau metodele prin care aceste persoane guvernează

Totalitarismul este un regim politic în care puterea aparţine în mod total unei persoane sau unui grup de persoane. Spre deosebire de sistemul politic de tip monarhie absolută sau dictatură, în regimurile totalitare distanţa între stat şi societate este practic anulată, în sensul că puterea întrupată de stat, prin partidul unic, pătrunde până şi în viaţa particulară a fiecărui cetaţean. Ideologia totalitaristă este opusă conceptului de societate deschisă.

Euro este moneda oficială a 19 dintre 28 statele membre ale UE. Introducerea monedelor și bancnotelor euro, în 2002, a fost pregătită timp de peste 40 de ani. Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană sunt responsabile cu menținerea valorii și stabilității monedei euro și cu definirea criteriilor de aderare la zona euro.

Comisia Europeană este organul executiv al UE, independent din punct de vedere politic. Este responsabilă cu elaborarea de propuneri de noi acte legislative și cu punerea în aplicare a deciziilor Parlamentului European și ale Consiliului UE.


Madesz: thanks:)
Alte întrebări interesante