Istorie, întrebare adresată de boldblondu, 8 ani în urmă

Definiţi atitudinea societăți medievale, a Bisericii catolice, față de „cruciada copiilor".
a .​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nectariebucuresti
3

Răspuns:

La 27 noiembrie 1095, Papa Urban al II-lea a ordonat începerea Primei Cruciade, o expediție occidentală menită să recâștige controlul asupra Ierusalimului și a Țării Sfinte, stăpânite la acea vreme de musulmani.

Acesta a fost primul dintr-o serie lungă de războaie religioase inițiate, finanțate și uneori coordonate de Biserica Catolică, care au continuat până în secolul XV.

În Europa anului 1212, însă, a avut loc o cruciadă mai puțin cunoscută, rămasă în istorie drept Cruciada Copiilor.

Cuprinși de fervoarea religioasă inspirată de cavalerii care plecau spre Țara Sfântă, zeci de mii de copii din Franța și Germania au pornit propria expediție pentru a-i converti pe musulmani la creștinism.Dar Cruciada Copiilor era diferită de celelalte.

În primul rând, nu avea aprobarea Papei și a Bisericii și a demarat în mod independent, potrivit History.com. În al doilea rând, participanții nici măcar nu erau înarmați.

Copiii au pornit spre Țara Sfântă echipați cu cruci, steaguri și presupunerea optimistă că, odată ajunși acolo, îi vor converti pe musulmani cu ajutorul puterii de convingere și prin intervenție divină…

Alte întrebări interesante