Istorie, întrebare adresată de alex9049, 8 ani în urmă

definiția cuvintelor:ionia,argilă,fildeș,eleni​,promontorii

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidcalina11
0

Răspuns:

ARGILA

Rocă sedimentară alcătuită dintr-un amestec de silicați și din fragmente de cuarț, mică etc., întrebuințată în olărie, la lucrări de construcție, în sculptură etc

ELENI

Care aparține Greciei antice sau populației ei, privitor la Grecia antică sau la populația ei.

IONIE

regiune istorică în centrul zonei litorale a Asiei Mici (cu insulele învecinate) populată de ionienii refugiați din Grecia în sec. 11-10 î. Hr. din fața invaziei dorienilor. Organizată într-o ligă formată din 12 orașe (Milet, Efes, Focea, Samos ș.a.), a recunoscut suzeranitatea regelui Cresus al Lidiei (c. 560 î. Hr.), fiind inclusă ulterior în Imperiul Persan (c. 494 î. Hr.).


davidcalina11: Substanță osoasă de culoare albă din care sunt alcătuiți colții de elefant și din care se fac diferite obiecte ornamentale, de toaletă etc.
davidcalina11: fildes
Răspuns de bozo69
0
lonia-regiune istoricã în centrul zonei litorale a Asiei Mici (cu insulele învecinate) populatã de ionienii refugiati din Grecia în sec. 11-10 Î. Hr. din fata invaziei dorienilor.
Argilã-Rocã sedimentarã alcātuitã dintr-un amestec de silicati si din fragmente de cuart, micã etc., întrebuintat În olärie, la lucräri de constructie, in sculpturà etc.
Fildes-Substantã osoasã de culoare albã din care sunt alcätuiti coltii de elefant si din care se fac diferite obiecte ornamentale, etc.
Elen-Persoanã care facea parte din populatia
Greciei antice.
Promontorii-Fâsii de pāmânt înalte si stâncoase care inainteaza în mare sau n ocean.
Sper cã te-am ajutat!
Alte întrebări interesante