Limba română, întrebare adresată de aknsbsiai, 8 ani în urmă

definiția pastelului,mesajului și genului liric.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de susi29
2
pastel:Pastelul este o creație lirică descriptivă, aparținând literaturii culte care, prin intermediul unui peisaj, transmite sentimentele eului liric contemplator . Modul de expunere folosit este descrierea. Într-un pastel, dominante sunt imaginile artistice, realizate prin figuri de stil, organizate într-o descriere de tip tablou. Aceasta poate avea ca temă un anotimp, un colț de naturǎ, un moment al zilei, un aspect din viața micilor viețuitoare etc. 8
Răspuns de sabina043
1
Pastelul:
Pastelul este opera lirica in care autorul își exprima sentimentele in mod direct ,descriind un tablou din natura , cu ajutorul a numeroase imagini artistice și figuri de stil.
Mesajul textului:
Textul literar se caracterizează prin subiectivitate și expresivitate. Acesta reprezintă o transfigurare artistica a unei realități interioare sau exterioare ,prezenta limbajului expresiv înfrumusețează textul și ajuta la transimitetea mesajului artistic.
Liric:
Opera lirica este creația literara in versuri in care predomina subiectivitatea ,exprimarea nemajluita a sinelui , a unor trăiri , emoti,sentimente intense cu ajutorul eului liric și printr un limbaj expresiv și sugestiv.
Alte întrebări interesante