Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Definiții:
Biotop
Lanțuri trofice
Rețele trofice
Consumatori
Producători
Descompunatori
Biotopul
Ecosisteme. Ajutor dau corona, ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DELIA039
2

Biotop:Biotopul reprezintă un mediu de viață cu caracteristici ecologice relativ omogene pe care se dezvoltă o biocenoză .

În structura biotopului sunt incluse substanțele anorganice, factorii geografici, mecanici, fizici, fizico-chimici și relațiile dintre acești factori. Structura biotopului determină configurația ecosistemului, ea putând fi caracterizată de diferite tipuri de mediu: continental, insular, edafic, acvatic etc.

Lanțuri trofice= este un șir care enumeră relațiile de hrănire dintre organismele componente ale unui anumit ecosistem. Fiecare organism depinde, pentru a se hrăni, de membrul anterior al lanțului său trofic.[1] Este o unitate funcțională de transformare a substanței și de transfer de energie, alcătuită dintr-un șir de specii, pornind de la o bază trofică și sfârșind cu un răpitor de vârf sau un ultrahiperparazit.[2]

Rețele trofice=Lanțul trofic este un șir care enumeră relațiile de hrănire dintre organismele componente ale unui anumit ecosistem. Fiecare organism depinde, pentru a se hrăni, de membrul anterior al lanțului său trofic.[1] Este o unitate funcțională de transformare a substanței și de transfer de energie, alcătuită dintr-un șir de specii, pornind de la o bază trofică și sfârșind cu un răpitor de vârf sau un ultrahiperparazit.[2]

Consumatori=Consumatorii sunt animalele heterotrofe. Au rolul de a consuma substanțele organice produse de plantele verzi pe care le transtforma în substanțe proprii.

Producătorii=Producătorii sunt organisme autotrofe. Au rolul de a produce substanțe organice din substanțe anorganice prin fotosinteză.

Descompunătorii=Descompunătorii (reducătorii) sunt bacteriile și ciupercile microscopice. Au rolul de a descompune substanțele organice in substanțe anorganice.

Biocenoză=reprezinta o grupare de plante și animale dintr-un mediu, plantele și animalele fiind adaptate la biotopul acelui mediu.[1]

Biocenoza și mediul ei de viață (biotopul) formează ecosistemul, în cadrul căruia ele sunt strâns corelate și intercondiționate dialectic, astfel că biocenoza poate fi definită ca populația biotopului, iar biotopul ca locul, sau mediul, ocupat de biocenoză.

Ecosistem =Ecosistemul este format din Biotop și Biocenoză .

Sper că te-am ajutat !!


Utilizator anonim: apreciez ms
Alte întrebări interesante