Demonstrati ca √4 - 2√3 plus √7 - 4√3 ∉ Q Primul radical vine peste tot gen pana unde am spus plus si radicalul ala dupa plus e pana la capat !
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
4-2√3=3-2√3+1=(√3-1)^2
√(√3-1)^2=√3-1 rel A
7-4√3=4-4√3+3=(2-√3)^2
√(2-√3)^2=2-√3 relatia B
Adunam cele 2 relatii A si B si rezultatul este 1 ∈Q
Esti sigur ca ai copiat exact exercitiul?
√(√3-1)^2=√3-1 rel A
7-4√3=4-4√3+3=(2-√3)^2
√(2-√3)^2=2-√3 relatia B
Adunam cele 2 relatii A si B si rezultatul este 1 ∈Q
Esti sigur ca ai copiat exact exercitiul?
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă