Limba română, întrebare adresată de Ichim123321, 9 ani în urmă

Demonstraţi ca următoarea poezie "Primăvara" de Vasile Alecsandri, apartine genului liric

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexuca
5
Aceasta poezia apartine genului liric , deoarece avem prezenta eului liric , remarcat prin marcile : ( aici enumeri tu ) , prezenta limbajului realizat prin intermediul mijloacelor de expresivitate artsitica : ( dai exemple de figuri de stil si de imagini artistice din opera ) , prezenta elementelor de versificatie si opera este structurata in strofe si versuri . 

Ichim123321: Am avut azi o teza destul de grea(clasa a-VIII-a) in care am avut aceasta cerinta.. Am avut doar 12 minute la dispozitie sa rezolv... Am sarit peste unele chestii , dar sper sa iau punctaj bun. Multumesc pentru raspuns!
GirlFanArt: Și eu sunt în clasă a 8a și este greu la teză de la romană ?
GirlFanArt: Eu nu am dat-o
alexuca: Cu mare placere si sper ca te-ai descurcat !
Răspuns de GirlFanArt
10
Operele lirice sunt operele în care autorul își exprimă în mod direct sentimentele, cu ajutorul eului liric. Opera" Primăvara de Vasile Alecsandri este opera lirică,deoarece în ea se regasesc mai multe caracteristici specifice acestui tip de texte . În primul rând eul liric își exprimă în mod direct sentimentele de (le enumeri) cauzate de ( se face analiza poeziei pe strofe) În al doilea rând ,pt transmiterea ideii poetice se folosesc figuri de stil ( le enumeri cu explificari din text).De asemenea imaginile artistice (le enumeri cu exemplificari) sporesc și ele puterea de sugestie și frumusețe a textului. Muzicalitatea este sporită de rima și măsură versurilor( din prima strofă ) ........ silabe . Opera Primăvara de Vasile Alecsandri putem afirma ca este opera lirică deoarece în să se regăsesc mai multe trasaturi specifice acestui tip de texte .

Ichim123321: Aproape la fel am facut si eu azi lat teza in aprox. 12 minute. E probabil sa iau pct. maxim <3.
GirlFanArt: Păi sper să iei nota 10 CU FELICITARI dar chiar așa de grea a fost teza 
GirlFanArt: Și eu dau dar mai încolo
Ichim123321: Multumesc.. Am incercat sa-mi fac o fituica in legatura cu compunerea aceasta , si m-a prins. A fost ingaduitoare doamna, si mi-a scazut doar un pct. din nota, 10 e imposibil , dar dupa calculele mele.. 8,50-9
GirlFanArt: Uau dar unde ai avut fițuică eu sunt expertă cu chestiile astea 
GirlFanArt: Pe mine mă prins doamnă de germană și nu miabfacut nimic
GirlFanArt: Dar nu cred că iti cade mult e rea doamnă profesoară ??? :)
GirlFanArt: Îți urez mult succes la mate 
GirlFanArt: :)
Alte întrebări interesante