Demonstrati (x2+x3) (x3+x1) (x1+x2) =-3
Din relatiile lui Viette.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(x₂+x₃)(x₃+x₁)(x₁+x₂) = -3
f(x) = (x - x₁)(x - x₂)(x - x₃)
Facem x = x₁+x₂+x₃
f(x₁+x₂+x₃) = (x₁+x₂+x₃ - x₁)(x₁+x₂+x₃ - x₂)(x₁+x₂+x₃ - x₃)
f(x₁+x₂+x₃) = (x₂+x₃)(x₃+x₁)(x₁+x₂)
f(-b/a) = (x₂+x₃)(x₃+x₁)(x₁+x₂)
Rămâne doar ca să arăți că f(-b/a) = -3
cor9el:
F(-b/a)=-3? Adica?
Eu de unde să știu cât e f(-b/a)?
Ți-am scris doar o cale mai ușoară.
In loc să desfaci parantezele, calculezi direct f(-b/a), e același lucru.
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă