Limba română, întrebare adresată de antonya2, 8 ani în urmă

Demonstrație ca textul "DOUĂ LOTURI" de Ion Luca Caragiale este o operă epică.

Va rog!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxy666
7

  Genul epic cuprinde operele literare populare si culte in versuri si in proza, in care autorul isi exprima gandurile, atitudinile si sentimentele in mod indirect, prin intermediul personajelor.

In opinia mea, creatia "Doua Loturi" de I. L. Caragiale, este o opera epica, fiind o nuvela si avand cateva trasaturi specific acestui gen.

  In primul rand, principalul mod de expunere din creatia lui I. L. Caragiale este naratiunea, ce se impleteste cu dialogul. Naratiunea relateaza faptele personajelor: (aici scrii din text cateva fapte ale lor <scuze nici eu nu sunt prea sigura> ).

  In al doilea rand, in opera "Doua Loturi" naratorul obiectiv isi exprima sentimentele in mod indirect prin intermediul personajelor si a actiunii. Protagonistul creatiei este Lefter Popescu, in jurul lui desfasurandu-se intreaga actiune. Personajele scundare sunt: Capitanul Pandele; Tigancile. Alte personaje sunt cele episodice: Seful lui Lefter si Omul de la Loterie.

  In concluzie, modul principal de expunere fiind naratiunea si avand un narator obiectiv, opera lui I. L. Caragiale este o creatie apartinand genului epic.

SPER CA ESTE OK :)) <3

Alte întrebări interesante