Limba română, întrebare adresată de 11na12, 8 ani în urmă

Demonstreaza ca poezia” intr-un lac “ de Tudor Arghezi este text liric . Va rog sa ma ajutati cu rezolvare completa si indetaliata! Dau 50 de puncte si coroana! Urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihai2007adrian
0
Poezia “ Intr-un lac “ scrisa de catre Tudor Arghezi este text liric deoarece o caracteristica a textului liric care se regaseste in poezie este scrierea in proza ( versuri ) .
Răspuns de Eliza3927
1

Răspuns:

Textul liric este un text literar în care autorul exprimă gânduri, idei, sentimente în mod direct, prin intermediul unei voci numite eu liric, folosind un limbaj artistic, încărcat de subiectivitate.

Poezia este un text liric, pentru că exprimă trăirile proprii ale autorului în mod direct.

Titlul stabilește un loc,,un lac”ce simbolizează ochiul pământului,un rai iluzoriu,,oglindă a cerului,iar articolul nehotărât,,un” transformă un loc oarecare într-unul distinctiv,anumit.

Contemplând un peisaj nocturn încântător,eul liric este fermecat de strălucirea astrului care-și caută lumina pe luciul lacului.Eul liric îşi face simţită prezenţa în descrierea peisajului unic,al singurătății,al trecerii în altă lume,în care luna este un element al cadrului nocturn.

În poezie se remarcă postura de spectator a eului liric.

Limbaj artistic creează imaginiea vizuală a lunii,poetul îşi exprimă emoţiile în atmosfera luminoasă a nopții.Tabloul este stăpânit de lumina albă,liniștită,ireală,misterioasă a lunii.

Alte întrebări interesante