Limba română, întrebare adresată de kondorapatrik10, 8 ani în urmă

dentificati primele 10 atribute pin substantiv si cu gen,nr,articulat sau nu, articol hotarat, nehotarant din textul de mai jos
Musculatura persanei ideale este puternică și bine dezvoltată, iar osatura este robustă și bine proporționată. Spatele este scurt și drept, iar coada, purtată mai jos decât în cazul altor rase de pisici, dar necurbată, trebuie să fie relativ scurtă, în perfectă armonie cu restul corpului. Pieptul trebuie să fie larg, dar nu exagerat de masiv, iar picioarele, terminate cu pernițe rotunde și compacte, trebuie să fie drepte.

Blana persanei – deasă, stufoasă și cu fire lungi, este alcătuită din două straturi; stratul de „subpăr“, care este foarte des, determină stratul de păr superior să stea „înfoiat“, în special în zona gâtului, ca un guler, continuat pe piept și între picioarele din față. Întreținerea blănii persanei este laborioasă, din cauza tendinței firelor de a se încâlci și de a se „împâsli“ – dacă intenționezi să achiziționezi o persană trebuie să iei în calcul faptul că necesită îngrijirea zilnică a părului. Dacă părul nu este îngrijit corespunzător și se încâlcește, sub fiecare nod pot apărea leziuni ale pielii, neplăcute atât pentru pisică, cât și din punctul de vedere al tratamentului pe care îl necesită.

Capul persanei este rotund și scurt, cu osatură largă, masiv; craniul este lat, iar din profil se observă alinierea perfectă dintre frunte, nas și bărbie. De foarte multe ori, din pricina acestei particularități, pisica pare „supărată“ – o persană ideală, întrunind totuși acest deziderat, ar trebui să aibă o expresie plăcută a feței.

Fălcile puternice se închid într-o mușcătură corectă, iar gâtul susține, prin lățime și o musculatură bine dezvoltată, capul masiv al persanei – este scurt, gros și puternic.

Urechile persanei sunt mici, triunghiulare, ușor curbate, plasate mai jos decât la majoritatea raselor de pisici; ele nu ies prea mult din conturul rotunjit al capului. Ochii, în ton cu culoarea blănii, sunt mari, expresivi, larg deschiși și rotunzi, plasați la distanță unul față de celălalt.

Din punctul de vedere al temperamentului, persana este o pisică afectuoasă, calmă și tăcută în general, care preferă să doarmă toată ziua sau să se joace. Sunt pisici „mâncăcioase“, și este recomandabil să le fie supravegheate atent tendințele de îngrășare. Foarte rar, au „excese de energie“, pe care le consumă repede, în general persana fiind o pisică destul de comodă și chiar un pic leneșă.


kondorapatrik10: Va roggggggg!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinceamarisa
0

Răspuns:

Musculatura-nr. Sg, gen f, articulat hotarat cu a


cleogudi: Bla-bla-bla
Alte întrebări interesante